реклама

реклама

У Черкасах триває демонтаж біл-бордів, термін дії дозволів на розміщення яких закінчився. Всього з початку року на вимогу муніципальної інспекції демонтовано 45 зовнішніх рекламоносіїв. У планах міської влади цього року прибрати з вулиць Черкас до півтори сотні біл-бордів.

Директор департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець розповіла, що термін дії більшості договорів на розміщення рекламо носіїв спливає у 2011 році. Якщо термін дії цих договорів не буде продовжений в установленому порядку, вони підлягають обов’язковому демонтажу.

Також відповідні заходи муніципальна інспекція вживає щодо власників рекламоносіїв, які заборгували за користування місцем розміщення об`єктів зовнішньої реклами. Зокрема, з початку року було демонтовано 18 біл-бордів, власники яких мають заборгованість за користування землею більше трьох місяців, повідомляє прес-служба міськвиконкому.

До речі, не завжди користувачі рекламоносіїв згоджуються самостійно прибрати «прострочені» біл-борди, як того вимагає законодавство та Правила розміщення зовнішньої реклами. Тому часто на виконання примусових заходів з демонтажу інспекції доводиться звертатись до суду. Так,  в процесі судового розгляду та на виконання рішення суду цьогоріч було  демонтовано 19 біл-бордів; ще по п’яти відкрито виконавче провадження. Крім цього, в процесі судового розгляду перебувають справи ще по 50 біл-бордах.

– На минулому тижні  ми розіслали приписи 29 суб`єктам господарювання про необхідність демонтажуу 15-денний термін ще 114 рекламоносіїв, термін дії дозволів по яких закінчився. Якщо приписи не будуть виконані у визначений термін, муніципальна інспекція буде складати протоколи про адміністративне правопорушення, що тягне за собою накладення штрафних санкцій до 1700 гривень, та вживати примусові заходи з організації і проведення демонтажу, – зауважує Ольга Владиславівна.

Примітно, що штрафні санкції застосовують і в тому разі, якщо рекламоносій знаходиться у неналежному технічному стані,  - обідрана рекламна площина, погнутий каркас тощо. Хоча, як стверджує Ольга Швець, у порівнянні навіть з минулим роком таких порушень стало значно менше. Власники біл-бордів добре обізнані про необхідність постійного утримання у належному стані своїх конструкцій та про суму штрафів за порушення Правил благоустрою міста. Тому як правило після зауважень і приписів муніципальної інспекції за кілька днів недоліки усуваються.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Bilaver 12.05.2011 20:51
А бетонні глиби від рекламних носіїв прибирати не обов"язково? Чистильщики, мать їх так... :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100