реклама

реклама

Губернатор розпочинає глобальний переділ риболовного бізнесу Черкащини

Губернатор розпочинає глобальний переділ риболовного бізнесу Черкащини

Підготувати та внести пропозиції щодо утворення обласного комунального підприємства з зайняття рибним добувним промислом, якому надати не менше 50% річної квоти вилову продукції водоймищ. Таку вимогу поставив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб на обласній нараді з питань захисту та відтворення живих водних ресурсів, яка пройшла 11 травня.

Як інформує прес-служба ОДА, причиною втручання очільника області стало зростання проблем збереження та відтворення рибних запасів, адже рибні та інші живі ресурси Кременчуцького водосховища катастрофічно зменшуються.

За даними відділу з питань антикорупційної політики ОДА, у 2011 році отримали квоти на вилов водних живих ресурсів 63 суб’єкти підприємницької діяльності (СПД), загальним обсягом 4118,7 тонн, з них у Черкаській області – 39 (2464,5 тон), Полтавській області – 10 (804,5 тонн), Кіровоградській області – 14 (849,7 тонн).

Голова облдержадміністрації вимагає термінового втручання влади:

– Треба показати всім, що ми стоїмо на захисті державного багатства!– наголосив Сергій Тулуб.

За результатами наради було дано позачергові завдання для управління МВС, Головного державного управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у області, Державної екологічної інспекції в області, відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації:

  • Забезпечити координацію дій правоохоронних та контролюючих органів у захисті водойм від браконьєрських проявів.
  • Застосовувати на практиці увесь арсенал адміністративного і кримінального права стосовно порушників правил рибальства.
  • Здійснювати заходи по запобіганню торгівлі засобами лову риби, що є небезпечним для її подальшого відтворення.

 


реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Віктор 13.05.2011 15:08
А чи не краще було б організовувати рибні ферми (як це, до речі, зроблено в більш цивілізованих країнах), а не просто давати дозвіл на вилов риби? А потім створювати комунальні підприємства і кричати про захист державного майна.....А?..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100