реклама

реклама

Секретар Черкаської міської ради, в. о. обов’язки міського голови Віктор Білоусов та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова взяли участь в урочистому освітянському заході, приуроченому завершенню 2013-2014 навчального року і підбиттю підсумків Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, інших конкурсів учнівської творчості.

Віктор Білоусов привітав учасників зібрання із завершенням навчального року, висловив слова подяки та гордості за досягнуті школярами та їхніми вчителями успіхами в навчанні.


– Мені надзвичайно приємно відзначити, що до сьогоднішнього свята «Перші перемоги!» дійшло стільки переможців. 38 учнів, які вибороли 42 перемоги у конкурсах та змаганнях. Це безперечна заслуга також і їхніх вчителів та батьків. Вся громадськість нашого міста гордиться вашими успіхами, ви гідно презентували Черкаси на всеукраїнському рівні, – наголосив Віктор Білоусов.

Так, в олімпіадах із 21 навчальної дисципліни у міському етапі взяли участь 2017 учнів 6-11-х класів з усіх навчальних закладів міста. 727 з них стали переможцями, посівши І-ІІІ місця, що становить 36%. З них:  І місце – 113, ІІ – 197 місце та ІІІ місце – 417.

Для участі в обласному етапі було сформовано 21 команду. Честь міста захищали 274 учні, з яких 228 – 86,3% отримали І-ІІІ місця, з них дипломів 1-го ступеня – 43, II – 79, ІІІ – 93.

72 учні-переможці навчальних закладів міста увійшли до складу команд, які захищали честь області на Всеукраїнських олімпіадах, з них 32 стали переможцями (45%) : 1-х -3, II - 10, III – 19.

Найбільша кількість призових місць з французької мови – 5, математики, біології – по 4, економіки – 3, іспанської мови, трудового навчання – по 2 місця, німецької, англійської мов, української мови і літератури, історії, правознавства, екології, інформатики, фізики, хімії, астрономії, географії, фізичної культури – по 1місцю.

Найбільшу кількість призових місць вибороли учні Першої міської гімназії – 8, ГПЛ; гімназії №31; СШ №17 – по 5 місць, ФІМЛІ – 4 призових місця, колегіуму «Берегиня» – 2 призових місця, ЗОШ №4; №32; СШ №33 – по 1 місцю.

Не менш важливим був і конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, який потребував від його учасників вміння працювати з інформацією, проводити дослідження, аналізувати й узагальнювати. У міському етапі свої роботи захищали 111 (минулий рік 136) учнів 9-11 класів. За підсумками захисту 97 робіт було визнано кращими. Переможцями обласного етапу стали 72 учні, що становить 74,2%. На Всеукраїнському етапі взяли участь 18 учнів, з них 7 (39%) посіли призові місця:  ІІ –5, ІІІ – 2.

Найбільшу кількість призових місць вибороли учні фізико-математичного ліцею – 3, ПМГ – 2, гімназії № 31, ЗОШ №4 – по 1.

– Завдання кожного навчального закладу – створювати такі умови навчання, які сприяли б особистісному розвитку школяра, його творчого потенціалу, нахилів. Найбільш сприятливі умови для цього створюються у закладах нового типу та спеціалізованих школах. Саме ці школи дають основну кількість переможців, – відзначила у своєму вітальному слові директор департаменту освіти та гуманітарної політики Марина Бакланова. (У міському етапі це 76,2%, в обласному – 87%, Всеукраїнському – 95%).

Приємно відзначити, що й у ІІІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів І місце виборола учениця 6 класу колегіуму «Берегиня» Ірина Сало.

Переможцем ІV етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» став учень 11 класу Першої міської гімназії Владислав Гафінов.

У фінальному етапі ХІV Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика ІІІ місце посіла учениця 6 класу Першої міської гімназії Тетяна Швець.


Щирі слова подяки адресовано і директорам навчальних закладів, які сприяли досягненню успіхів учнів і вчителів в інтелектуальних і творчих змаганнях: Сергію Саєнку, Івану Плющаю, Василю Пивоварову, Віктору Гайдуку, Дмитру Бунякіну, Василю Сабадашу, Василю Титаренку, Миколі Чорноіваненко та Ірині Овчаренко.

Безумовно, на результативність роботи з обдарованою молоддю впливає фінансова підтримка з боку держави і органів місцевого самоврядування. Це і стипендія Президента, яку отримують за підсумками попереднього навчального року 7 кращих учнів, стипендія губернатора – 29 учнів, і стипендія міського голови – 20 учнів, щорічні одноразові грошові премії учням та їхнім наставникам.

Насамкінець, найуспішнішим учням та педагогам секретар міської ради, в. о. міського голови Віктор Білоусов вручив різноманітні дипломи, грамоти та сертифікати на отримання стипендії міського голови, інформують у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Orlan 13.06.2014 10:48
Тема про призерів,а не політику! Можливо варто читати,що написано?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Петрович 13.06.2014 10:07
Цитую черкащанин:
Хто ж знову буде очолювати департамент освіти з приходом Одарича? Я вважаю, що найкраще з цією функцією справлялася Ірина Вікторівна Топчій.

Хороший жарт, Ірино Вікторівно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #3 Коли Олійника посадять 13.06.2014 09:08
Ми з КП Білоусовим прощаємось ? Чи він і далі буде в мерії сидіти ? Вимагаю заборону КП і ПР .І ПРУ новоявлену також. Скажи -ні,зл...нцям і зрадникам України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 черкащанка 13.06.2014 08:42
Цитую черкащанин:
Хто ж знову буде очолювати департамент освіти з приходом Одарича? Я вважаю, що найкраще з цією функцією справлялася Ірина Вікторівна Топчій.

...а чому не Оля Сисоєва???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 черкащанин 12.06.2014 22:35
Хто ж знову буде очолювати департамент освіти з приходом Одарича? Я вважаю, що найкраще з цією функцією справлялася Ірина Вікторівна Топчій.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100