реклама

реклама

pidr Генеральна прокуратура України встановила, що Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України не забезпечено належне виконання повноважень відповідно до вимог Закону України «Про освіту» щодо випуску підручників та посібників для школярів. Про це йдеться у відповіді Гепрокуратурни на запит заступника голови Верховної Ради України Миколи Томенка щодо незабезпечення підручниками учнів 10 класів.

 Як повідомили інформагентству  УНІАН в прес-службі М.Томенка, у своєму запиті віце-спікер наголошував на тому, що впродовж 2010-2011 навчального року не отримали підручників з хімії, фізики, іноземних мов учні 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Генпрокуратура у своїй відповіді зазначила, що у 2010 році не виконано державне замовлення з видання підручників та навчальних посібників у загальній кількості 171 тис. примірників. Випуск окремих підручників розпочато лише після 1 вересня 2010 року. Як наслідок, навчальну літературу для учнів 2, 5 та 10 класів доставлено із запізненням.

Під час формування державного замовлення на видання навчальної літератури не враховані пропозиції закладів освіти щодо реальної потреби регіонів у кількості та переліку необхідних підручників. Так, букварів російською мовою навчання надруковано на 65 тис. примірників більше від потреби. Натомість таких підручників українською мовою випущено на 83,4% менше. Аналогічно навчальна література для 2, 5, 10 класів у 2010 році замовлена та надрукована без урахування контингенту учнів та потреби регіонів. Зокрема, на 86,4 тис. екземплярів більше від замовлень регіонів надруковано підручників «Вступ до історії України» для учнів 5 класів. Проте підручників для учнів 2 класів замовлено та надруковано тільки 40,5% від фактичної потреби.

За відсутності коштів на доставку навчальної літератури понад 1 млн. примірників підручників для учнів 10 класів знаходяться на відповідальному збереженні в ДАК «Укрвидавполіграфія».

Щодо забезпечення підручниками учнів Черкаської області, то станом на кінець квітня 2011 року їх надійшло 88,52%. У навчальному процесі використовуються підручники минулих років. На вимогу Генеральної прокуратури України за неналежне виконання службових обов`язків у ході придбання, доставки та збереження підручників директора Інституту інноваційних технологій та змісту освіти Міністерства освіти, науки, молоді та спорту України притягнуто до дисциплінарної відповідальності.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100