реклама

реклама

Це стане можливим завдяки введенню в експлуатацію нової підкачувальної насосної станції «Черкаської ТЕЦ», будівництво якої нині триває на розі вул. Рябоконя та вул. Ватутіна. Усі витрати з будівництва, закупівлі та монтажу обладнання, а це — близько 22 млн. грн. — взяли на себе орендарі Черкаської ТЕЦ, повідомляє прес-служба черкаського міськвиконкому.

 За словами мера Черкас Сергія Одарича, завдяки цій насосній станції вдасться покращити теплопостачання та подачу гарячої води в центрі міста, районі «Д» та у мікрорайоні «Митниця»

– Ми розраховуємо, що на початку нинішнього опалювального сезону об’єкт буде введено в експлуатацію і місто вже цієї зими працюватиме в значно кращому гідравлічному і, відповідно, температурному режимі, – заявив міський голова.

Сергій Одарич розповів, що нині розглядається можливість виведення з експлуатації кілька котелень «Черкаситеплокомуненерго» з центральної частини міста, аби їх споживачів обслуговувала «Черкаська ТЕЦ», де виробництво тепла набагато дешевше.

У першу чергу це пов’язано з тим, що всі 36 котелень «Черкаситеплокомуненерго» працюють виключно на природному газу. Тоді як «Черкаська ТЕЦ» використовує вугілля.

—              Якби у літній період гарячу воду виробляло «Черкаситеплокомуненерго» (а не «Черкаська ТЕЦ», як нині) тариф для городян був би втричі вищим. Сьогодні потужності Черкаської ТЕЦ, навіть без використання газу, цілком  достатньо, аби забезпечити теплом все місто, – зауважив директора Черкаської ТЕЦ  Володимир Бондаренко.

 Довідка: Торік  міська влада затвердила Концепцію розвитку теплоенергетики та теплопостачання у м. Черкаси, де було чітко визначено наміри зменшити до мінімуму використання природного газу. І тим самим стримати різкий ріст тарифів.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100