реклама

реклама

«Мені статистика не потрібна! Ви мені розкажіть, що ви робите?!» – обурювався на колегії Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.

Керівники районів викручувалися як могли: хтось перелічував усі можливі досягнення свого району, хтось розповідав, як же вони наполегливо аналізують у районі свої недоліки, хтось приречено погоджувався з критикою, інші – гаряче обіцяли покращити економічні показники. Заперечити губернатору (та й то якось мляво) спробував лише голова Смілянської райдержадміністрації Сергій Зайцев. Звичайно, він дуже швиденько замовк…

На початку колегії ОДА, що відбулася 12 травня, коло «жертв» для критики окреслили начальник Головного управління економіки області Анатолій Костенко та начальник Головного управління агропромислового розвитку області Вадим Рудишин.

– За підсумками соціально-економічного розвитку області за І квартал цього року у рейтингу районів перші три місця посіли Черкаський, Золотоніський та Корсунь-Шевченківський райони. Серед міст – Ватутіне. Останні місця посіли Чигиринський, Шполянський, Тальнівський райони, міста Сміла та Умань. Суттєво погіршили свої позиції Драбівський, Монастирищенський райони та місто Сміла, – звітував Анатолій Костенко.

У свою чергу, Вадим Рудишин, розповідаючи про ситуацію в аграрному секторі області, висловив хвилювання з приводу посівів гречки та цукрового буряку.

– Гречки заплановано посіяти 15,9 тисяч гектарів. На даний момент засіяно тільки 3,2 тис. га. Це всього-на-всього 22% від плану. Я розумію, що ще час є, ще агротехнічні строки дозволяють сіяти цю культуру, але ж… Драбівський район посіяв лише 2% від плану, Золотоніський район – менше 2%, Черкаський район – 4%, Шполянський район – 5,2%, а у Христинівському районі до цієї роботи ще не приступили! Затягувати з цими процесами не варто, – наголошував присутнім доповідач. – Відносно такої важливої культури як цукровий буряк. Усі ви пам’ятаєте, що у нас був план посіяти 55,1 тисяч гектарів. На даний період райони відзвітували за посів на площі 41,2 тис. га. Одна з причин такого показника, на мою думку, наступна: торік планували, що запрацює в області 8 цукрозаводів, але, на жаль, готові до праці, приймання сировини і її переробки 6 цукрозаводів. У зв’язку з цим відбувається недосів цукрового буряку. Але я зовсім не можу зрозуміти позицію Смілянського району, де не посіяно жодного гектара цукрового буряка. У Городищенському районі посіяно 28% від запланованої площі, у Христинівському районі – 32%.

Сергій Тулуб спершу просто слухав, але потім не витримав і пригрозив «тим, хто провалить завдання в районах»:

– І ви Василь Іванович (Корнієнко – заступник голови ОДА – Ред.), і ви Вадим Олексійович (Рудишин – Ред.) не знайдете місця в Черкаській області, навіть щоб приїхати і порибалити в найближчі декілька років. Робіть висновки, – відрізав губернатор.

Звіт керівників районів і їх обіцянки покращити ситуацію не порадував Сергія Борисовича.

– З першого місця у 2010 році місто перемістилося у рейтингу на найостанніше, – звернувся губернатор до міського голови Сміли Вадима Решетняка: Економікою не займаєтеся мабуть? Треба зайнятися нею. Розумієте?..

Найжорсткішу порцію крити отримав голова Смілянської райдержадміністрації Сергій Зайцев

Найжорсткішу порцію крити отримав голова Смілянської райдержадміністрації Сергій Зайцев

Біля мера Сміли у залі сидів голова Смілянської РДА Сергій Зайцев. Сергій Тулуб перевів погляд на нього.

– У вас, Сергій Анатолійович, ситуація дуже, я б сказав, критична. І що б ви не говорили… Чого ні одного гектара цукрового буряку не посіяно? Ви там для чого? Для меблів чи що? Ви керівник, ви керуєте цим районом, вам довірили. Ви пряма президентська вертикаль. Ви наша перспектива! Беріть та працюйте… І якщо подивитися по іншим питанням, то я не очікував такого в вашому районі. Я навіть запитував, може щось переплутали… Далі нікуди. Тому я вас записую, догану ви сьогодні отримуєте, як і всі, які звітували за негарні показники. І не дай бог показники не виправляться…. Просив би всіх розглянути економіку на територіях районів... Хотів би також зосередити увагу голів райдержадміністрації на закінченні весняно-польових робіт. Давайте до кінця пройдемо цей шлях, якщо, як кажуть, з самого початку Василь Іванович (поглянув на свого заступника Василя Корнієнка – Ред.) не було там якоїсь ахінеї… – зазначив Сергій Тулуб.

реклама

Коментарі  

 
+4 #7 Олександр 16.05.2011 23:41
І сміх і гріх... .Як же треба не поважати себе мовчазливо вислуховуючи образи та терпіти приниження.Заради чого? Хлопці(голови РДА)! Напишіть дружно заяви про відставку,нехай "НАЙРОЗУМНІШИЙ" керує сам !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Сокол 16.05.2011 16:43
Это тактика. Сначала критиковать предшествеников , потом год обещать все и вся. Теперь год гневно и с пролетарской ненавистю критивовать руководителей на местах (а кто их подбирал, представлял и ставил на эти места?), потом на следующий год снять кое-кого с должностей...а на завершающем этапе включить рупор и рахваливать то кое-что из сделанного..а там уже и выборы :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 Anton 16.05.2011 11:57
Повністю згодний з Zemlyak.
Також добавлю про ті випадки, де "донєцкіє" молодики викупають з усім гамузом господарства за 2-3 млн. дол. а потім розпродують все: худобу, запаси посівних, фуражне зерно, всю техніку, розбирать ферми по цеглинах і т.д. За 2-3 місяці повертають свої вкладені кошти з величезними дивідендами... Я думаю, що голова Обл. Адміністрації та й голови райдержадмініст рацій знають про ці факти...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 Мойша 16.05.2011 11:17
Я знаю как успокоить чиновников, всех мастей - от Президента до РДА 8)
Нужно выборы или вообще отменить или проводить их не реже 1 раза в год. Провели выборы..пару месяцев критика ошибок и просчетов..а потом 10 месяцев обещать, обещать и обещать..а тут снова выборы и вроде не хватило времени на реализацию обещанного и снова на выборы...и дайте нам снова шанс..:lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Криминалистка 16.05.2011 10:54
Да..покритиковать он мастак...но создается ощущение, что он только на это и гаразд...результаты деятельности печальны
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Артём 16.05.2011 10:06
показуха...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Zemlyak 16.05.2011 09:59
Голів районів звичайно можна і треба провчати, але в даному випадку тулуб нічого не доб'эться бо сільське господарство давно приватне, виживає воно як може, в кредитах, боргах і з соляркою по 10 грн. "Герой України" очевидно хоче на плечах с/г виробників заробити девіденти у президента. Проте скільки б ти не був "героєм", а виробник залишається п р и в а т н и м, як йому можна диктувати що і скільки він повинен посіяти???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100