реклама

реклама

plyaz Санітарний стан та готовність черкаських пляжів до відкриття купального сезону, який у Черкасах стартує з 1 червня, перевіряла робоча группа, інформує прес-служба Черкаської мерії. До її складу ввійшли керівники відповідних департаментів міськвиконкому, КП «Комбінат комунальних підприємств», КП «Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба», ДЗ «Черкаська міська СЕС» та управління МНС України в Черкаській області.

 В. о. директора департаменту екології та безпеки населення Юрій Кривошея розповів, що загалом було проінспектовано шість прибережних територій, які офіційно визнані зонами відпочинку. Це – пляжі «Соснівський», «Пушкінський», «Рив’єра» «Смілянський», «Митницький» та «Дахнівський».

Серед основних питань, які цікавили перевіряючих було: проведення обстеження і очищення дна акваторії для купання людей від сторонніх предметів із залученням водолазів-професіоналів; позначення буями меж запливу на акваторії пляжів; розміщення на території зон відпочинку інформаційних стендів для відпочиваючих, освітлення. А також – обладнання пляжів туалетами, роздягальнями, дощовими стоками, місцями паркування автомобільного транспорту, контейнерними майданчиками, урнами для сміття тощо.

Крім цього перевіряли наявність у власників пляжних територій договорів на організацію сезонних рятувальних постів та готовність до оформлення паспорту пляжу.

За словами Юрія Вікторовича, під час інспектування виявлено, що в основному до купального сезону готові території: комунальних пляжів «Соснівський», «Пушкінський», а також прибережні зони ТОВ «Берег-2007» («Бочка»), «Рив’єра», частина пляжу «Митницький». Нині тривають роботи з благоустрою території на пляжі «Смілянський».

А ось стан пляжів: «Дахнівський» у складі територій бару «Робінзон», ПП „Фірма Агро-Поліс”, ДП санаторій „Україна” та частина прибережної смуги «Соснівський» засвідчили неготовність до прийому відпочивальників. Тому відповідальним за утримання цих територій були надані приписи у терміновому порядку усунути недоліки, забезпечивши належні умови для комфортного та безпечного перебування людей на пляжі та прибережній акваторії Дніпра.

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Andriy 16.05.2011 11:11
А якби ще "люди", не смітили там де купаються, то було б краще. Прийшло, нажерлося отам на березі, позагорало, покупалося, і тільки пяти блиснули, а сміття, вибачте, ХТО БУДЕ ЗА СОБОЮ ПРИБИРАТИ!!! Я закликаю всих людей, які живуть в нашому місті, бдіть природу, ВИ Ж, шановні, в томі л**і ходите і купаєтеся, невже Вам так приємно??? За собою прибирайте сміття, не кидайте в кущі та по всьому березі. Покажіть приклад Ви, почніть з себе. Приїжджаєш десь на берег і вибачте начебто не на Дніпро, а в гнидник, то це ж ми самі це зробили і ще й тоді пхикаємо. Я Вас дуже прошу прибирайте за собою, а Вам люди і природа скаже ДЯКУЮ :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100