реклама

реклама

На Лисянщині правоохоронці затримали конокрада. Вже тривалий час на території Лисянського району області правоохоронцям не давав спокою ряд нерозкритих крадіжок худоби. Занепокоєні такою ситуацією, працівники міліції проводили всі можливі оперативно-розшукові заходи, направлені на розкриття цієї категорії злочинів.

У ході відпрацювання осіб, раніше засуджених за подібними статтями, в поле зору міліціонерів потрапив 23-річний житель одного з селищ району. На його рахунку вже була крадіжка бичка в сусідньому районі. Оперативники почали перевіряти, чим займався цей чоловік останнім часом, і з’ясували що він і скоїв цей злочин, а саме: крадіжку двох коней з сільськогосподарського підприємства в селі Яблунівка.

Як пояснив підозрюваний, на вчинення повторного злочину його штовхнуло безгрошів’я, він працював на сезонній роботі, яка приносила мізерний прибуток, дружина щойно народила дитину, коштів не було. Одного разу, повертаючись з роботи чоловік звернув увагу, що в сільськогосподарському підприємстві відсутня охорона, а коні якраз знаходяться в літньому таборі, отже викрасти їх буде не складно. Прийшовши в нічний час на територію фермерського господарства, зловмисник вибив дошки огорожі та проник до загону де знаходились коні, там накинув мотузку на двох тварин та повів їх в напрямку сусіднього села, щоб продати. Наступного дня діставшись до потрібного місця, по телефону зв’язався з водієм вантажівки, який приїхав і придбав коней за 9000 грн. Виручені гроші конокрад витратив на власні потреби, про скоєне нікому не розповідав, сподіваючись уникнути відповідальності.

Наразі чоловік затриманий, по даному факту порушено кримінальну справу за ст.185 КК України – таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно. Караються такі дії арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння інших злочинів на території району та області. Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100