реклама

реклама

odari З середини минулого тижня черкаську мерію перевіряє комісія Генпрокуратури. Як пояснив сьогодні на прес-конференції міський голова Сергій Одарич, перевіряючих у Черкасах цікавить ефективність використання коштів владою, ефективність роботи місцевих органів прокуратури у сфері контролю за дотриманням законодавства в частині бюджетних коштів.

– Я так розумію, що комісія планує ще сьогодні і завтра працювати. Висновки комісії мені невідомі. Ми надали всі необхідні документи. Їхнє призначення – провести перевірку використання бюджетних коштів за 2010-й і І квартал 2011 року. Вони вивчатимуть бюджет і далі вже цікавитимуться конкретними питаннями, проектами по конкретним галузям. Думаю, що в середу знатимемо результати. Це планова перевірка.

Перевірку комісією Генпрокуратури мер хоч і називає «плановою», проте зазначає: «На рівні Кабміну виникли питання, пов’язані з ефективністю використання бюджетних коштів: висновки рахункової палати по тендерах, які проводилися в державі, по кількості закупівель, які були виведені з тендерної процедури. Була ж ціла низка скандалів в державі по кількості закупівель, що були виведені з тендерної процедури».

У контексті проблем, що мали місце в державі у минулому, Сергій Одарич зазначив, що нині влада не може провести закупівлю наркотичних речовин для лікарень.

– У Черкаській області є лише одна компанія, яка має на це ліцензію. Це обласне комунальне підприємство. Більше з наркотичними речовинами працювати не може ніхто. Ми звертаємося в Мінекономіки, щоб нам дали дозвіл на проведення закупівлі в одного виконався. А нам не дають дозвіл, бо їм якраз грюкнули, мовляв, що це таке і чому так багато закупівель в одного виконавця. Чиновники там на рівні Міністерства налякані. Навіть на очевидні речі дозвіл не надається. Так-от, коли підняли дані по закупівлях, у тому числі, і за кошти місцевих бюджетів, подивилися і порівняли ціни на однотипну продукцію, однотипні послуги в різних містах, то це спонукало до проведення перевірок ефективності використання коштів в різних регіонах. Тому Генеральна прокуратура в різних областях проводить подібні речі, – пояснив Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100