реклама

реклама

Собака породи кане корсо (фото з архіву)

Собака породи кане корсо (фото з архіву)

У Черкасах міліціонер вистрелив з пістолета у собаку. Інцидент стався учора, 15 травня, у Долині Троянд, де саме проводилися заходи у рамках Всесвітнього дня пам’яті людей, які померли від СНІДу.

Про це «Прочерку» повідомила власниця собаки, директор обласного клубу моржів Тетяна Голінько.

– Це сталося увечері. Моя собака породи кане-корсо (італійська сторожева) була в дворі. З нею гралася семирічна онучка. Собака вихована, неагресивна. Випадково внучка відкрила ворота і собака вибіг на вулицю. Так, у Долині Троянд саме відпочивало багато людей. Але собака ні до кого не чіплялася, нікого не вкусила. Вона підбігла до декількох людей, а потім до міліціонера, який і вистрелив у неї з пістолета. Все це сталося швидше, ніж ми встигли наздогнати і забрати собаку, – схвильовано розповіла Тетяна Іванівна. – Зараз собака жива. Ми сподіваємося, що вона виживе.

Господарі тварини побували вже у двох ветеринарних клініках Черкас, однак ветеринари бояться оперувати тварину, настільки небезпечне поранення.

– Везтимемо собаку у Київ до ветеринарів. Паралельно я збираюся написати заяву у міліцію щодо такого жорстокого поводження з твариною. Зазначу, що я на волонтерських засадах працюю з ув’язненими області згідно договору Департаменту виконання покарань. Намагаюся сприяти тому, щоб люди задумувалися про духовні речі. Я намагалася поспілкуватися і з міліціонером, який вистрелив у собаку, та він відмовився навіть представлятися, – розповіла Тетяна Голінько.

Про те, що собака ні на кого не нападала і вела себе досить мирно стверджує і свідок події, керівник «Школи здоров’я» Олександр Хоменко.

У той же час, про зовсім іншу версію події «Прочерку» розповіли у відділі зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області.

– До міліцейського патруля підбігли люди, які відпочивали в Долині Троянд і повідомили, що на вулиці бігає великий собака. Одразу ж міліціонер побачив і собаку, що бігла в бік патрульної машини. Працівник міліції вийшов з машини і намагався зупинити собаку жестами, голосом, але тварина не реагувала. Тоді працівник міліції вистрелив у собаку, бо була загроза його життю, – пояснила начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області Наталії Таран. – Поранена в щелепу тварина побігла додому. По слідах знайшли господиню. Одразу викликали слідчо-оперативну групу, яка опитала свідків. Виявилося, що тварина нападала на багатьох людей, серед них і вагітна жінка на шостому місяці вагітності. До речі, ця жінка написала на ім’я Міністра внутрішніх справ подяку працівникам міліції. Щодо пораненої тварини, то її дійсно шкода. Вона була зовсім не винна. Винна господиня, через яку собака без намордника і без повідка бігала на вулиці у той час, коли там було дуже багато людей, у тому числі і діти. Зараз складений адмінпротокол, який направлений в адмінкомісію. Саме вона визначить міру покарання господині тварини.

реклама

Коментарі  

 
0 #14 Владимир 17.05.2011 06:28
Вы когда то видели эту породу в действии?
Собачка крупная, тут и обделаться можно, когда сзади подойдёт.
А помните, лет шесть назад доберман напал на детей? Тоже воспитанная собачка, тренированная была. Мне порода нравиться, у самого была, но гулять без намордника...
Кстати. когда ехал на мотоцикле, а на меня бросилась овчарка, с которой прогуливался местный парниша, тоже был не прочь пристрелить животное. Едешь, никого не трогаешь, подьезжаеш к светофору - а тут слева вылетает псина и цепляется в ногу. Хорошо что байкерские боты фиг прокусишь. Но с перепугу чуть газу не дал - а 130 лошадей на 1 передаче могут наделать горя. Эту дурную затею прогулок без намордников нужно прекращать. Собаку жалко, но здоровье людей важнее
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #13 хто виноватий в інцеденті 16.05.2011 18:10
Дуже жаль собаку та всеж собака даної породи відноситься до переліку порід собак, визнаних як потенційно небезпечні.З ваших слів- "Все це сталося швидше, ніж ми встигли наздогнати і забрати собаку" тобто собака некерована, невиконувала ніякої команди, нереагувала на господаря. -Винна господиня, через яку собака без намордника і без повідка бігала на вулиці у той час, коли там було дуже багато людей, у тому числі і діти. Швидше всього буде складений адмінпротокол, та назначений штраф (при умові якщо небуде пострадалих котрі звернуться в суд)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 По теме 16.05.2011 17:41
Мойша, вообще то ты наш человек, но тут не прав.
УМВС имеет целый Кинологический Центр и штат кинологов.
Так может быть при обеспечении массовых мероприятий можно решать проблемы
как то по другому, а не применять табельное оружие.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #11 Helen 16.05.2011 17:32
Дикарство!Домаш няя собака НИКОГДА не укусит Вас,не причинит вреда.Вы перепуганные,не адекватные люди,пугающие своих детей бабаями и злыми собаками!Боятьс я нужно бездомных собак и не забывать о том,что бездомными они стали из-за Вас,таких "горе хозяев" нужно привлекать к ответственности !НЕ забывайте:МЫ В ОТВЕТЕ ЗА ТЕХ,КОГО ПРИРУЧИЛИ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 lelik 16.05.2011 16:53
І правильно що підстрелив, а то ви всі розумні собаководи вечором вигулюєте собак на Митниці як не в школі так у дворах багатоповерхіво к без намордників і поводків, сташно ходити і ви всі такі добрі йдіть вони вас не вкусять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Сокол 16.05.2011 16:08
Странно как-то. Если собака выхована, как говорит хозяйка..почему же тогда она убежала??? И если она убежала и бегала в толпе народа не взбредет ли ей в голову "поиграться" с чужой 7-летней внучкой и к каким последствиям в психике может привести ребенка???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #8 Alex 16.05.2011 16:03
Вовчок, коли б на твою вагітну жінку або дитину накинувся соба, без намордника і повідка, ти вже не такі басні заспівав.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #7 Мойша 16.05.2011 15:55
Люблю собак, у самого была собака, НО!!!
Если ты вышел с собакой за ворота дома и пусть она на поводке, на собаку должен быть одет НАМОРДНИК. Пока у самого была собака, знал что она не нападет без провокации, но сейчас спм побаиваюсь. Ведь на лбу собаки не написано, что она хорошая или плохая и это не плюшевая игрушка.
Милиционер ПРАВ!
А то что случилось - это ВАША вина, Вы сами не уследили за вашей собакой. У меня у знакомого погиб первый в Черкассах американский бульдог, погиб под машиной. Что водитель виноват что собака выбежала на дорогу???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Alex 16.05.2011 15:43
в кожній хаті своя правда
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Василь 16.05.2011 15:40
Треба законом заборонити тримати таких собак в особистому дворі. В багатьох державах це вже узаконено.Може вона нікого і не трогала, але ж не треба й чекати що б щось сталося. Тоді і господар може попасти під суд (чи самосуд).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100