реклама

реклама

Відкритий чемпіонат Європи з пауерліфтингу за версією WPA (Всесвітнього альянсу пауерліфтингу – World Powerlifting Alliance) пройшов нещодавно у місті Луцьку в спортивно-оздоровчому комплексі „Адреналін-Сіті”. За звання найсильнішого пауерліфтера змагалися 190 спортсменів з 9 країн Європи. Серед них і команда зі Сміли у складі дев’яти богатирів.

Команда смілянських богатирів. Крайній справа Ростислав Бондаренко. Фото з архіву героїв публікації

Команда смілянських богатирів. Крайній справа Ростислав Бондаренко. Фото з архіву героїв публікації


Засновниками цього виду спорту були американці. Та зараз пауерліфтинг популярний у всьому світі. Серед найкращих спортсменів – українські. Так у Луцьку глядачі побачили не лише українських переможців чемпіонатів світу, Європи та Азії, а й призерів найпрестижнішого турніру пауерліфтерів „Битва чемпіонів” Павла М’ясоєдка та Олега Базилевича.

Серед цієї відомої публіки не загубилися і сміляни, котрі усі вибороли медалі! Кожен у своїй віковій категорії. Лише один учасник отримав срібну медаль. Усі інші – золоті… Золото виборола і єдина дівчина у команді смілян шістнадцятирічна Анжела Мовчан, котра, маючи вагу 45 кілограмів, віджала штангу вагою 52 кілограма.

Сергій Павленко встановлює рекорд Європи. Фото з архіву героїв публікації

Сергій Павленко встановлює рекорд Європи. Фото з архіву героїв публікації


Тренував наших богатирів відомий спортсмен, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України, Європи і світу, кращий тренер минулого року Смілянської ДЮСШ Ростислав Бондаренко. Цікаво, що разом з ним тренуються (донедавна у спорт-клубі „Спарта”) його син Владислав і дружина Світлана. Відтепер вони і вся його команда будуть відточувати свою майстерність у новому фітнес-клубі „Атлетік-жим”. Готуватимуться до чемпіонату світу, який відбудеться 7 листопада в Києві.

Тож чекатимемо на нові нагороди і рекорди. Адже в Луцьку Ростислав Бондаренко, його син Владислав, що у свої 14 років уже є кандидатом у майстри спорту, і Микита Коломиза встановили рекорди світу у жимі. А Сергій Павленко – рекорд Європи…

Олександр ВІВЧАРИК, Сміла

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100