реклама

реклама

Черкащина посідає п’яте місце серед областей України за чисельністю осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Понад 120 тис. осіб мають відповідний статус, з них 7,2 тисячі – інваліди, зокрема 66 осіб – дітей-інвалідів. Такі дані під час засідання з представниками організацій людей з обмеженими можливостями повідомив заступник директора Департаменту соціального захисту ОДА Сергій Могилей.

Варто зазначити, що на 2014 рік для надання постраждалим громадянам області пільг і компенсацій із Державного бюджету спрямовано майже 69,2 млн грн (у 2013 році виплачено 62,7 млн грн), які вчасно адресуються містам та районам.

Цьогоріч для забезпечення медичного обслуговування чорнобильців з державного та обласного бюджетів виділена найбільша сума з 2007 року – 7,3 млн грн, зокрема:

- на медикаментозне забезпечення чорнобильців в обласному центрі радіаційного захисту населення – 1 млн 150 тис. грн;

- на послуги із зубопротезування в обласній стоматологічній поліклініці – 150 тис. грн;

- інші кошти – майже 6 млн грн розподілено районам та містам області.

За словами Сергія Володимировича, наразі в житлових реєстрах перебуває 536 чорнобильців, з них першої категорії – 247 осіб, які очікують забезпечення пільговим житлом у межах Державної програми «Забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Станом на 1 липня 2014 року Міністерством соціальної політики України не визначено обсяги фінансування зазначеної програми на 2014 рік у зв’язку зі скрутним економічним становищем у державі, зазначають в управлінні інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Україна 15.07.2014 08:45
Перша катігорія,то ліквідатори,як це вони чекають ще житло,хіба їм 86-87-му не надали?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100