реклама

реклама

Голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко продовжує з’ясовувати обставини конфлікту навколо сільськогосподарського товариства в селі Лящівка Чорнобаївського району. Про це він заявив під час робочого візиту на Канівщину.

Так, у квітні на особистому прийомі громадян до голови ОДА звернувся колектив СТОВ «Лящівка», що в однойменному селі Чорнобаївського району, з питанням захоплення землі селянами-одноосібниками. 

Тоді очільник області доручив створити комісію й вивчити всі подробиці цієї справи. Водночас, як повідомили у відділі роботи зі зверненнями громадян апарату ОДА, уже за тиждень знову звернулися жителі цього села й заявили зовсім інше бачення тієї ж ситуації. Вони звинуватили керівника СТОВ «Лящівка» в побитті місцевого жителя Олександра Чорнобая. Водночас скаржилися на те, нібито директор товариства залякує селян і тисне на них, використовуючи адміністративний ресурс. Тоді ж керівник області доручив взятися за справу прокуратурі та обласному управлінні МВС.

– Там достатньо неоднозначна ситуація і з багатьма нюансами. Із одного боку, наявні порушення безпосередньо керівником тамтешнього товариства. Водночас є конкуруюча структура, яка хоче мати можливість обробляти ту ж землю. Ми вирішили глибше вивчити цю проблему й наразі питання щодо конфлікту ще відкрите, – заявив Юрій Ткаченко та засудив побиття одного з опонентів конфліктної ситуації. – Безперечно, в жодному разі не повинно доходити до знущань над людиною. Перед слідчими органами стоїть чітке завдання: з’ясувати виконавців та організаторів побиття. Винні у цьому мають бути покараними.

Як підкреслив голова ОДА, обидва звернення від жителів цього села й далі будуть в нього під особистим контролем, інформують у прес-службі установи.


реклама

Коментарі  

 
0 #1 адекватный 19.07.2014 22:11
Кому война а хтось за гектарики чублиця. Схема зрозуміла, стов орендує в селян паі, знайшовся інший охочий магнат бажаючий переманити до себе пайщиків, та підкупив ініцівативну групу селян а дальше понеслась. Ось Вам дядьку і вся Европа.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100