реклама
Sucurity Police

реклама

На фото – Крутьківський сільський голова Ольга Положай

На фото – Крутьківський сільський голова Ольга Положай

Близько двох десятків переселенців із Криму та Сходу України перебувають нині на території Крутьківської сільської ради Чорнобаївського району.

Найпершим із них прибув біженець із Криму ще в квітні. П’ятеро осіб проживають у Жовтневому Промені,  дев’ять – у Крутьках, один – у Чехівці і троє – в садовому товаристві «Чайка».

– Якщо бути точними, то в нас оселилося 18 осіб. Найстаршому 90 років, він майже паралізований. Найменшому – півтора рочки, дитина з мамою прибула з Донецька, – розповідає Крутьківський сільський голова Ольга Положай. – Усім намагаємося допомогти в міру можливого. Дехто з переселенців планує назавжди залишитися в Крутьках, тому підбирає собі постійне житло. Інші мають надію повернутися додому до кінця літа.

Ольга Миколаївна розповідає, що днями провідувала велику родину переселенців. Найбільше, каже, налякані діти. Бо, почувши звуки мотоблоку, на смерть злякалися і, схопивши меншенького, кинулися навтьоки.

– Люди вже знають, як гримить вибухівка. Казали, що якщо гуде, то вибухне далеко, а якщо свистить, то зовсім поруч, – продовжує Ольга Положай. – Не така страшна смерть, як відчуття постійного страху. Потрібно ще багато часу, щоб ці люди прийшли до тями.

Крутьківська сільська рада нещодавно також надала субвенцію на підтримку української армії в сумі 10 000 грн, люди додатково зібрали 1000 грн.

– Ми також надали кошти на солярку, на придбання станків для гоління, люди приносили закатки та продукти для солдатів, – додає Ольга Миколаївна. – Ми хочемо миру, а тому не можемо бути байдужими до чужого горя.

Наталя Каузак

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 адекватный 22.07.2014 21:29
Як шкода дітей та людей що в час коли ми всі вважали що війна може бути де завгодно в Іраці, в Чечні, в Сиріі, але не в нас гинуть украінці із за похоті Обами та Путіна та продажності наших політиків та олегархів. Горіти цій .... в огні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100