реклама

реклама

Вітання від колег-аграріїв та Черкаської обласної влади передав учора волинянам підприємець, співзасновник корпорації «Дніпро» Олексій Душейко.

Як радник голови Черкаської ОДА з питань сільського господарства він взяв участь у нараді з питань розвитку сільських територій та сприяння технічного переоснащення господарств населення, що була організована владою Волині спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

У коментарі «Прочерку» Олексій Душейко повідомив, що на Волині працює багато регіональних програм з підтримки сільського господарства. І такий досвід може бути корисний для Черкащини.

– Зрозуміло, що аграрії там нині також страждають від браку фінансування. Специфікою ж краю є те, що у Волинській області близько 45% земель знаходяться в обробітку в особистих селянських господарствах. Тобто там люди більше працюють на своїх паях як одноосібники. Тому на Волині більше дрібних фермерських господарств, у той час як на Черкащині переважає крупнотоварне виробництво, – зауважив Олексій Душейко.

Незважаючи на специфіку краю, черкаський аграрій угледів, що об’єднує наші області.

– Після спілкування з аграріями я побачив, що людей, як і на Черкащині, насамперед, хвилює війна. Це ключове нині для всіх, і це те, у чому ми абсолютно схожі. Люди хочуть, насамперед, працювати в мирі і спокої. А все інше, зокрема, і фінансові питання, відходять на другий план, – зазначив Олексій Душейко.

Цікаво, що участь в робочій нараді на Волині, крім голів фермерських господарств, землевласників тощо, взяли і представники ВАТ «Харківський тракторний завод».

Комерційний директор ВАТ «Харківський тракторний завод» Юрій Головач зазначив, що у Волинській області вони започатковують новий проект у межах Волинської регіональної програми підтримки особистих селянських господарств шляхом пільгового кредитування, розповів про техніку, яку випускає завод. Зокрема, він зазначив, що завод вже працює з Рівненською та Черкаською областями, повідомили в прес-службі Волинської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #3 Код КП - 9333 23.07.2014 19:50
Цитую СЕЛЯНИН:
Благодаря твоему папику навстоячкы аплодуем писням Лисапетного Комбата З...ка

Главное - не переусердствуй, а то скоро мозоли заработашь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #2 СЕЛЯНИН 23.07.2014 15:32
Благодаря твоему папику навстоячкы аплодуем писням Лисапетного Комбата З...ка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 українець 23.07.2014 15:30
Молодчина! Таких сьогодні бракує у владі! А губернатору треба бути уважним. Серед його радників є ще ті прихвостні, які вже за нещодавніх виборів себе "проявляли" :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100