реклама

реклама

Обласну програму, покликану забезпечити цивільний захист та готовність області до оборони, ухвалили на сьогоднішній сесії облради.

Як зазначив заступник директора департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Олександр Коломієць, перед цим аналогічну програму ухвалювали на 2003-2011 роки, а в останній час такої програми на Черкащині не було – питання цивільного захисту та оборони були на другому плані.


Програма має досить довгу, але й цілком зрозумілу назву: «Комплексна програма функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки».

Вона передбачає створення на Черкащині матеріально-технічних ресурсів для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у тому числі воєнного характеру. Крім того, передбачається створення резерву лікарських засобів та товарів медичного призначення.

Програму доповнено також пунктами про підвищення обороноздатності держави та нашої області зокрема. Передбачається створення роти охорони, яка утримуватиметься за рахунок обласного бюджету, і загонів оборони в містах та районах.

Як пояснив військовий комісар області Євгеній Курбет, за результатами засідання РНБО Президент України ухвалив рішення щодо створення в районах рот охорони і загонів оборони.

– Роти охорони військових комісаріатів будуть створені при кожному районному та міському військовому комісаріаті, – зазначив Євгеній Курбет. – На них буде покладатися завдання щодо забезпечення надійної роботи органів державної влади та місцевого самоврядування, посиленої охорони цих об’єктів, а також охорони військових комісаріатів.

Як показує практика, терористи на сході України, в першу чергу, захоплюють саме ці об’єкти. Захоплення військкоматів унеможливлює на тій чи іншій території призов громадян на військову службу.

Загони оборони створюватимуться для оборони районів (на блокпостах тощо) і стануть певною мірою аналогами батальйонів територіальної оборони області.

Голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко під час сесії наголосив, що зараз на порядку денному влади стоїть забезпечення цих підрозділів усім необхідним, у тому числі технікою.

Включені до програми й питання мобілізаційної підготовки: функціонування та забезпечення діяльності пунктів управління органів виконавчої влади та регіональної системи оповіщення.

– Двадцять років регіональна система оповіщення не модернізувалася. Наявне обладнання – 1960-х–80-х років, – зазначив Олександр Коломієць. – Це аналогова апаратура, яка не стикується з цифровими технологіями. Є нагальна потреба в її заміні.

За словами Олександра Борисовича, ухвалення програми дасть можливість покращити матеріально-технічне забезпечення, мобілізаційну готовність області й готовність до мобілізації, а також створити в області підрозділи охорони.

реклама

Коментарі  

 
+9 #3 Петро 24.07.2014 22:59
Нужны деньжата на модерновую систему оповещения... Но ведь есть частник-хозяин Укртелеком !!!! Пусть не жлобится и отвалит деньги. Столько лет огребает с населения за телефон,радио ,инетернет и прочее,а выходит оборудование то старое.советское??!! То нечего тявкать против советов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 адекватний 24.07.2014 21:17
Браво любі друзі після першого майдану розвалили армію, залишивши в області одні склади а тепер після другого ...майдану створюють якісь районні дружини. Вороги вони Украіни, вороги.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 незнайка 24.07.2014 20:26
ПРЫСИДАЕМ Где деньги на все это? Особливо на 400 уборн в Черкассах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100