реклама

реклама

На Черкащині розпочалася третя хвиля мобілізації. Закон про чергову мобілізацію 23 липня підписав президент Петро Порошенко. І хоч на Черкащині нині слід мобілізувати 500 осіб, проте добровольців набагато більше, запевняє голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

– Військкомат спроможний мобілізувати таку кількість осіб, оскільки в цілому на військовому обліку є 100 тисяч осіб військовозобов’язаний. Для чого ж взагалі потрібна третя хвиля мобілізації? Насамперед це пов’язано з тим, що люди більше 4 місяців знаходяться в зоні бойових дій і психологічна напруга неймовірно. Людям треба відпочити. Коли я нашими військовими на Сході, то розумію, що їм зараз несолодко. Мобілізація дасть можливість привести в бойовий стан 10 частин бойового забезпечення на Черкащині, – сказав Юрій Ткаченко.

Та важливо зазначити, що жоден військовий не піде в зону бойових дій, не пройшовши навчання. Крім того, в гарячі точки відправляють не всіх, частина військових будуть виконувати інші завдання. Якщо до війська призвана працююча людина, то протягом року зберігається зарплата, разом з тим виплачуватиметься зарплата і міністерством оборони. Усі учасники антитерористичної операції отримають статус учасників бойових дій.

– У цілому ж, хотів підкреслити, що за останні півтори місяці територія, підконтрольна бойовикам, зменшилася в 2,5 рази, – сказав Юрій Ткаченко. – Водночас Росія продовжує нарощувати свої війська на півночі та сході України, де відбуваються зрежисовані Кремлем провокації. Нині наші громадяни готові захищати кордони держави, бо люди розуміють, якщо не зупинити російську агресію на Сході, то завтра найманці прийдуть на Черкащину. Тому усім варто об’єднати зусилля.

Ткаченко спростував інформацію, нібито українські військові воюють старою технікою, а подекуди її взагалі бракує.

– Насправді за останні місяці українська армія стрімко відроджується. Рівень оснащення та озброєння суттєво зріс. Кількість бронежилетів зростає. Звичайно, проблеми є. Вирішувати їх суттєво допомагають волонтери, які інколи наважуються заходити в ті зони, куди навіть не заходять військові. На сьогодні допомога від черкащан активно надходить до військових. Це і амуніція і їжа. Сьогодні допомога обраховується у цифрах більше 13 мільйонів, – зазначив Юрій Ткаченко.

До речі, не лише підприємці Черкащини надають допомогу військовим. Суттєву допомогу надає і діаспора, куди були направлені відповідні листи з проханням від обласної влади.

– Все можливе робить і держава. Налагоджено вітчизняне виробництво бронежилетів і шоломів, – сказав Юрій Ткаченко.


реклама

Коментарі  

 
+8 #4 адекватный 28.07.2014 19:43
Цитую народ:
Підемо зразу, - після самого Ткаченка!

Цитую народ:
Підемо зразу, - після самого Ткаченка!

Була б можливість то повернули всіх хлопців додому і з нашого і з того боку та виділили б політикам, нардепам та олігархам полігон - хай там одне одного й розтрілюють, а миб покоментували та похвилювались би кожен за своїх.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #3 народ 28.07.2014 17:38
Підемо зразу, - після самого Ткаченка!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #2 007 28.07.2014 14:36
І хоч на Черкащині нині слід мобілізувати 500 осіб, проте добровольців набагато більше, запевняє голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.
Що за бред? Кожного дня розносять повістки по вулицях. Мабуть добровольців варить бур`ян і їсти та воду пить з ставка маловато.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Нестор Іванович 28.07.2014 14:15
Путін х...ло!!! Ла-ла-ла!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100