реклама
Sucurity Police

реклама

Суху та спекотну погоду на Черкащині останніми днями формує обширний Скандинавський антициклон. Як повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, минулими вихідними середній добовий температурний фон становив +23+25°, що на 3-5° вище кліматичної норми. Вдень максимальна температура повітря досягала +30+32°, при цьому, вже вранці відмічалося +25°. Вночі стовпчики термометрів не опускалися нижче +15°.

Верхні шари грунту на більшій частині території області слабко зволожені та розпечені: на поверхні грунту близько 50°, на глибині 10 см 26-27°. Однак, враховуючи, що врожай пізніх сільгоспкультур на кінець липня вже практично сформовано, значного зниження їхнього врожаю не очікується. В цілому погодні умови на більшості площ цілком сприятливі для збирання врожаю ранніх хлібів, яке підходить до завершального етапу. Але така погода несприятливо позначається на цукрових буряках та овочевих, у яких ще не закінчилась вегетація. Припиняються прирости, спостерігається в’янення та засихання.

Погода сприяє купальному сезону – температура води в р. Дніпро біля Черкас +25º. Проте жителям Черкащини слід дотримуватися основних правил безпечної поведінки на воді при відпочинку біля водойм:

1. Купатися треба тільки у спеціально обладнаних місцях, у світлу годину доби, у спокійну безвітряну погоду, при температурі води не нижче + 18°, а повітря + 24°.

2. Заходити у воду потрібно повільно, не більше ніж на 15 хвилин і не раніше ніж через 1,5-2 години після прийняття їжі.

3. Краще купатись не по одинці, у добре перевірених місцях, де хороше дно, прозора вода, немає крутих берегів, сильної течії.

4. На воді не слід бешкетувати та перевтомлювати себе.

5. При катанні на човнах забороняється: сидіти на бортах, розгойдувати та переходити по ньому, стрибати у воду і купатися з човна, самостійно користуватись човном дітям та перевантажувати його понад установлену пасажиромісткість.

6. При купанні дітей: дорослі, батьки чи педагоги повинні самі добре плавати, допускати до плавання групи не більше 10 чоловік після огляду та дозволу лікаря і в його присутності. Дорослі першими заходять у воду і останніми виходять, постійно спостерігаючи за тими хто купається.

За прогнозом синоптиків, до кінця тижня погоду продовжить формувати Скандинавський антициклон, тому спостерігатиметься спекотна, без опадів погода. Денні температури повітря сягатимуть +29…34º,  вночі +15…20º.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Бокс 29.07.2014 12:15
Поливать не пробовали овощи,спасая урожай,прогнози сты-умники???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100