реклама
Sucurity Police

реклама

В одне приміщення усі з’їхатися зуміли, а створити один загальний сайт – ні, – кажуть про черкаський Центр надання адміністративних послуг експерти, що проводили громадський моніторинг ЦНАПу.

Якість надання адмінпослуг аналізувала черкаська міська молодіжна громадська організація «Демократичні перетворення України» за підтримки Європейського Союзу та програми розвитку ООН в Україні.


Один з аспектів моніторингу – аналіз електронних ресурсів, що зробить зручнішими надання послуг для користувачів. Так Сергій Варич, що виконує функцію аналітика в даному проекті, зауважує: для того, щоб дізнатися щось про ті чи інші адмінпослуги, громадянам треба читати три сайти – hinvest-oda.ck.ua, www.rada.cherkassy.ua та uprav.ck.minjust.gov.ua. Та ще й інформація на цих сайтах не зовсім вичерпна.

– Одні сайти мають великий об’єм інформації, посилання на закони, звіти і плани, можливість онлайн запису на консультацію тощо, інші мають свої переваги, проте у них незручне розміщення інформаційних карток, не має всіх необхідних бланків, складна навігація. Тобто кожен сайт має переваги й недоліки. Виходить, що люди змогли з’їхатися в одне приміщення, але не змогли у віртуальному просторі створити єдину вітрину для своєї роботи, – каже Сергій Варич.

Враховує його зауваження і обіцяє виправити ситуацію у майбутньому начальник відділу регуляторної політики та адміністративних послуг Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Черкаської ОДА Олена Шухтіна.

– ЦНАП міста Черкаси є одним з передових в Україні. Та це як пілотний проект. Бо поки що в державі працює поетапне надання послуг. Законодавчо більш зручне надання послуг не закріплене. У Черкасах же реалізували проект, об’єднавши в одному центрі усі служби, що надають необхідні послуги. Тому зауваження врахуємо і у плани запишемо створення єдиного інтернет-ресурсу для громадян, – каже пані Олена.

Нині у черкаському ЦНАПі надаються послуги міськради, облдержадміністрації, реєстраційної служби управління юстиції, міграційної служби тощо. Загалом це близько 174 адмінпослуг. Отриманий при моніторингу досвід можна буде поширити на ті центри, що створюються нині в районах області, зазначає керівник робочої групи проекту Михайло Малінін.

Слід зазначити, що моніторинг відбувався і в інших містах України, де він так само буде представлений громадськості. Згодом експерти планують порівняти усі результати, зробивши висновки та надавши рекомендації.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #6 Сергій 30.07.2014 15:29
Я сам підприємець,рек омендації загалом слушні, але якби хоч половину цих пропозицій чиновники реалізували. Та кому там реалізовувати - в раді готуються до дерибану посад та бюджетних грошей. Немає кому реформами займатись, одні "идейные борцы за денежные знаки".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Сергій Варич 30.07.2014 15:17
[quote name="Грант"]1. Доукомлектувати штат працівників.
Тобто збільшити витрати з міського бюджету на утримання чиновників?
2. Відкрити сйт
Тобто витратити з міського бюджету 80 тис. на сайт
3. Підняти зарплату працівникам
Тобто знову збільшити витрати з бюджету.

Гнати таких рекомендавців з Черкас. За кошти Європи відмли грант, нарекомендували збільшити штат і витрати з бюджету

У штаті деяких підрозділів та служб ЦНАП зараз є вільні вакансії, але проблема в тому, щоб їх заповнити треба, знайти людей із вищою юридичною освітою, 2 роками стажу та щей на зарплату близько 1500 грн. Звичайно, якщо сайти по 80 тис. замовляти - то ніяких грошей не вистачить - подивіться на інші міста, наприклад на Івано-Франківськ і не вигадуйте велосипед. За рік ЦНАП обслуговує більше ста тисяч громадян. Я вважаю варто інвестувати у якість їх обслуговування. Ну принаймні це ефективніше, чим наприклад будівництво чортового колеса...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Антон 30.07.2014 11:17
Тільки бачу Малініна – розумію – черговий Грант. «Міша-дайте бабки» разом з Варичем-«хочу Гранта» вам такого навдосконалюють , що не розгребетесь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Грант 30.07.2014 07:53
1. Доукомлектувати штат працівників.
Тобто збільшити витрати з міського бюджету на утримання чиновників?
2. Відкрити сйт
Тобто витратити з міського бюджету 80 тис. на сайт
3. Підняти зарплату працівникам
Тобто знову збільшити витрати з бюджету.

Гнати таких рекомендавців з Черкас. За кошти Європи відмли грант, нарекомендували збільшити штат і витрати з бюджету, коли в цей час Європа радить зменшити витрати на чиновників!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 незнайка 30.07.2014 05:40
Для внедрения этого проекта требуется очень жесткое администрирован ие Ни один чиновник не заинтересован в сокращении его КРАЙНЕ НЕОБХОДИМОЙ УСЕМ должности и возможностей у чиновников с их опытом приспособленчес тва однозначно больше
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 ALEX LUT 30.07.2014 04:35
да,нормальні рекомендації. Тільки врядчи .... Бойко-протиральщик штанів буде дотримуватися їх тавтілювати у життя
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100