реклама
Sucurity Police

реклама

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката сьогодні зустрівся з головою Черкаської ОДА Юрієм Ткаченко у рамках виконання програми японського уряду «Кусаноне» – грантової допомоги проектам людської безпеки.

У ході зустрічі Тоічі Саката розповів, що вже втретє перебуває на Черкащині, а програма «Кусаноне» в області діє ще з 2009 року, тож вдалося зробити чимало:  2012 році – передати обладнання для Звенигородської центральній районної лікарні на суму 715 000 грн; замінити  вікна у деяких школах тощо.

«Торік я був у Моринцях, де Тарас Шевченко жив до 2 років. Тож кожен візит на Черкащині – землю, де народилася така значима для України людина – для мене честь», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні.


Натомість Юрій Ткаченко подякував японському уряду за вже надану допомогу та підкреслив, що вона дуже значима для черкащани.

«Така допомога для нас дуже важлива – особливо зараз, зважаючи на загострення стосунків з Росією... Наше завдання повернути Черкащині економічне зростання», – зауважив керівник області.

Потому начальник відділу розвитку туризму та іміджевої діяльності Черкаської ОДА Анастасія Скрипченко презентувала гостям з Японії проект під назвою «Будинок Гетьмана», що має на меті завершення внутрішніх оздоблювальних робіт у будинку, в якому мешкав Богдан Хмельницький та який має не тільки історико-культурну цінність, але і є символом патріотизму – саме тут зароджувалася Українська державність.

«Для українців Богдан Хмельницький постать такої ж величини, як для японців – Ода Нобунаги, Тойотомі Хідейосі і Токугава Іеясу – три людини які нині вважаються об'єднувачами Японії та одними з найбільших і найзначніших військових та політичний діячів Японії всіх часів», – провела історичні паралелі Анастасія Скрипченко та додала, що Чигиринщина надзвичайно цікавий для розвитку туризму регіон: тут є 124 об’єкта археології, 80 – історії, 16 – археології, 15 – природи.

«Дуже багато об’єктів резиденції Богдана Хмельницького вже відновлено, але все ж основним місцем є саме його будинок... Тут теж багато зроблено – лишилися лише внутрішні роботи, на які необхідно 900 тисяч гривень, – зазначила начальник відділу розвитку туризму та іміджевої діяльності Черкаської облдержадміністрації. – Наразі існує домовленість з музеями Польщі, Росії та Швеції, щодо передачі автентичних речей гетьмана – кубку, булави та прапора, одразу після завершення відновлювальних робіт».

Про це інформує прес-служба голови Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
-4 #6 ТаНуНа 30.07.2014 09:27
Цитую Oculus Rift:
В голове у посла: что это? где я? зачем мне это? когда же подадут сакэ?

Ти б краще навів порядок у своїй "головє"! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #5 Oculus Rift 30.07.2014 09:09
В голове у посла: что это? где я? зачем мне это? когда же подадут сакэ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 пересічний 30.07.2014 08:28
Продовження "Золотої підкови"? Сьогодні за помилки Б.Хмельницького Україна кров,ю кращих своїх синів розплачується.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Дід Трохим 30.07.2014 07:37
Приїхав такий собі високотехнологі чєский інноваціонний представітєль валютнонебєдной страни, і даби не обідить аборигенів, блєснув общими познаніями про духовних поводирів мєсності. Мол, а далі - про страви. А ... ти вгадав, достопочтєнний посол! На тобі рушники, всю родословну Тараса і Богдана до сьомого коліна, шаровари, Чигирин і Канів: всьо, чим багаті. А больше, так сказать, нє о чєм. Більше в нас хронічєскі нічого нема. "Япона мать!, - подумав Саката, - мабуть я не з того почав. Нічо, приїдуть в Японію - я їх ізведу епосом "Кодзікі", "Кого сюкі" і розповідями про Аматерасу і Сусаноо. Будуть слухать до повного ізнєможенія. Як я оце зараз".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Loki 29.07.2014 22:03
з.ы. Харашо бы, шоб для прочеркащан, так же подробно освещался будущий визит в страну Кобзаря-ЗиновияХмельниц ького, а также его встречи в мошнях со знаминитым мером, простого Японского Городового. ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Loki 29.07.2014 21:56
Судя по фотє, для Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні, Хмельницький - та ну просто последствие чрезмерного возлияния местечковых высокооборотных напитков. Как и тот, презентуемый ему местным мужичком Рулон Обоев - ну рядовое чеченское имя-фамилиё! )).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100