реклама

реклама

"Залежно від обставин в операції беруть участь близько 100 різних спеціалістів..."

"Залежно від обставин в операції беруть участь близько 100 різних спеціалістів..."

Минулої середи в міліцію Черкас подзвонив невідомий. Сказав, що замінував школу №10. Це вже шостий подібний випадок 2011-го, пише «Газета по-українськи». Щодо мінування цей рік є рекордним, порівняно з попередніми. 2010-го був тільки один випадок, — розповідає начальник штабу обласної міліції 39-річний Володимир Чубенко.

— До закладу виїхали правоохоронці, кінологічна, пожежна і медична служби. Зі школи  евакуювали близько 400 учнів і вчителів. Виклик виявився хибним. Жартівника знайшли за кілька годин. 13-річний учень цієї школи, очевидно, хотів похизуватися перед однолітками. Він із неблагополучної сім'ї. Та й у школі про нього щось хороше сказати не можуть.

Що найчастіше "мінують"?

— Цього року школи й міліцію. 5 квітня в Черкасах дитячий голос повідомив про заміновану школу №23. Цього ж дня в Умані 33-річний чоловік подзвонив із мобільного телефону в міліцію і сказав, що відділок замінований. У Черкасах п'яний 26-річний житель дзвонив із таксофону в обласне управління міліції. Сказав: "Приміщення заміноване, тікайте". Його затримали наступного дня. Міліцію мінують через ненависть до правоохоронних органів. У січні в Черкасах з'явився свій "терорист". Сказав, що під загрозою все місто. Біля таксофону залишив записку, в якій вимагав 50 тисяч євро і 10 тисяч гривень. Затримали його через два місяці. Пояснює, що хотів побачити, як працюють служби. Справжніх замінувань у моїй практиці не було.

Дорого коштує виїзд на мінування?

— Після дзвінка об'єкт блокує патрульно-постова і охоронна служби, даїшники. Потім евакуюємо людей. Приміщення обстежують вибухотехніки й кінологи з собаками, починаючи з підвалу і закінчуючи дахом. Якщо виявляють підозрілий предмет, його перевіряє вибухотехнік або робот. Залежно від обставин. Усього в операції беруть участь близько 100 різних спеціалістів. Збитки сягають 15 тисяч гривень, а в окремих випадках і більше. Паралізується робота навчальних закладів, організацій, установ. До того ж у цей час можливо в іншому місці справді потребують допомоги медиків, пожежників чи правоохоронців.

Яка відповідальність за такі жарти?

— За дітей відповідальність несуть батьки. Заплатять штраф до 8 тисяч гривень. Дорослих карають штрафом від 500 до1 тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом від півроку до п'яти. Якщо таке вчинили повторно або з тяжкими наслідками, тоді від двох до семи років позбавлення волі. Позаторік був випадок, коли двічі з інтервалом у тиждень мінували школу №33. Це робив п'яний 35-річний чоловік. Його засудили на п'ять років.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Валентина 27.05.2011 12:30
Видела сегодня этого ученика - *** :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100