реклама

реклама

23-25 травня через територію Черкащину проходили атмосферні фронти, що зумовлюючи дощі різної інтенсивності (від несуттєвих до сильних), грози, місцями посилення вітру до 16-20 м/с та град. Такі погодні умови покращили зволоження грунту під сільськогосподарськими культурами та пожежну обстановку в екосистемах області. Про це «Прочерку» повідомив начальник Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань.

Так, в м. Черкаси впродовж 5 хвилин випав град діаметром 12 мм.

На більший частині області пройшли помірні та сильні дощі – 38-105% декадної норми, лише у Канівському та Смілянському районах – слабкі до 1мм.

Внаслідок несприятливих погодних умов, були відключені об'єкти електричних мереж та порушено електропостачання населених пунктів Черкаської області: ліній електропередач 10 КВт - 2 шт., трансформаторних підстанцій - 37 шт., населених пунктів 6 шт. - Чигиринський район (с. Полуднівка, с. Матвіївка, с. Головківка, с. Іванівка, с. Рублівка, с. Чмирівка).

Хоча місцями у східних районах області залишається надзвичайно висока (5 класу) пожежна небезпека.

За прогнозом, до кінця травня очікується переважно суха та жарка погода з максимальними температурами в окремі дні до +30°.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100