реклама

реклама

Миколаївську міліцію очолить черкаський генерал-лейтенант, який потрапив у немилість до Януковича. Про це «Егаліте» повідомив голова Всеукраїнської громадської організації «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією» Олексій Косарєв.


Так, учора він та представники його організації побували в Міністерстві внутрішніх справ з питань кадрових призначень у регіональних управліннях відомства.

За словами Косарєва, вже мається наказ про призначення нового начальника УМВС в Миколаївській області. З дня на день особовому складу буде представлений генерал-лейтенант Микола Лушпієнко як керівник облУМВС.

Як відзначає громадський працівник, нинішній начальник миколаївської міліції Артур Меріков мав написати заяву про відхід ще 18 серпня.

– Ми були в Міністерстві внутрішніх справ з питань деяких призначень по лінії МВС. На сьогодні до Києва викликаний Начальник УМВС в Миколаївській області Артур Меріков, тому що він ще 18 числа мав написати заяву про відхід. На його місце призначається Лушпієнко (Микола, – ред.), який був в опалі при владі Януковича і який був знятий з посади начальника міліції Черкаської області. Він призначається в Миколаївську область. Буквально день-два і його представлять особовому складу, – повідомив Косарєв.

Довідка

Микола Лушпієнко обіймав посади начальника Васильківського РВВС, був оперуповноваженим в київському ГУБОЗі, заступником начальника київського карного розшуку, заступником начальника департаменту оперативної служби міністерства, першим заступником начальника житомирського обласного управління МВС, начальником ГУБОЗ Республіки Крим, першим заступником начальника Управління МВС України в Криму та начальником УМВС України в Черкаській області.

У 2009 році з'явилася інформація, що Микола Лушпієнко – креатура Андрія Кожем'якіна, впливового нардепа-бютівця. Як стверджують ЗМІ, основним політичним завданням, поставленим тоді перед Лушпієнко, було забезпечення підтримки інтересів Тимошенко на Черкащині в період виборчої кампанії.

Знову ж таки за інформацією черкаських ЗМІ Лушпієнко в 2010 році був оголошений в розшук як підозрюваний за кількома досить серйозними статтями КК, серед яких – зловживання службовим становищем, службове підроблення тощо.

Тоді начальник міліції був одним із фігурантів гучної кримінальної справи, пов'язаної з корупцією в правоохоронних органах.

Крім того, відомо, що за часів керівництва Миколи Лушпієнка черкаської міліцією, він «потягнув» за собою і трійку миколаївських високопоставлених офіцерів. Це Володимир Журавель, Олександр Черніков та Олександр Сичугов, які до переведення в Черкаси служили в миколаївському УБОЗі. Як розповіли «Егаліте» власні джерела, в часи, коли вищевказана «трійка» працювала в УБОЗі, рядові підприємці просто «стогнали» від поборів. Не виключено, що з приходом нового керівника «старі» офіцери знайдуть собі місце і в миколаївському УМВС.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #11 народ 20.08.2014 18:35
Цитую народ:
Это .....!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !! Ну неужели в этой стране при назначении на такие должности нет более достойных кандидатур, нежели та, на которой уже клейма негде ставить.

У немилість він попав не до януковича, а до кримінального кодексу. І зараз всі такі страдальці будуть вилазити на поверхню та розказувати суспільству про немилість від януковоча.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 громадянин 20.08.2014 18:29
Невже намає інших нових та більш достойних кандидатур на посаду начальника УМВС. Коли на відповідальні посади перестануть призначати бувших, які м'яко кажучи показали себе не з кращої сторони. За що вони отримали такі високі звання і чи була в тому доцільність з боку держави. Генералів багато, а толку від того все менше і менше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #9 Василь Миколенко 20.08.2014 14:27
Капець!!!
Аваков призначив керувати міліцією області мента, який дав команду з допомогою озброєного "Беркута" захоплювати і знищувати органи державної влади - комітети самоорганізації населення.
А це злочин, перебачений ст.109 і ст.110 Кримінального кодексу України.
Завдяки його допомозі в Черкасах було захоплено і знищено 17 КСНів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 народ 20.08.2014 14:12
Это .....!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !! Ну неужели в этой стране при назначении на такие должности нет более достойных кандидатур, нежели та, на которой уже клейма негде ставить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #7 правдолюб 20.08.2014 13:48
Для Миколаївської міліції це повний капець. За його керування міліцією Черкаської області були грандіозні побори, особливо в ГАЇ, за що дехто із його оточення і був затриманий, а він сам переховувся. Треба запитати у прокуратури, а куди поділися кримінальні справи, чи можна з такою біографією служити в органах!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #6 Братушка 20.08.2014 13:32
Братушки! Ті, які служили при Лушпієнкові... А ну-ка розкажіть, що знаєте? Чи й правда він такий..?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #5 Скептик 20.08.2014 12:38
Капец теперь и николаевской милиции и жителям области
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #4 Нестор Іванович 20.08.2014 10:52
Схоже, що Правий сектор таки правий, міліцію потрібно негайно реформувати, а Аваков має піти у відставку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #3 Лариса 20.08.2014 10:37
Цікаво, а як же досудове розслідування проводить прокуратура? Чи вже його закрили? .http://provce.ck.ua/eks-nachalnyka-militsiji-oblasti-zvynuvachuyut-u-areshti-aktyvistiv-evromajdanu-ta-avtomajdanu/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Гость 20.08.2014 10:25
Микола Лушпі**ко идиот из идиотов! Он хотел закрыть Черкасскую милицейскую больницу! А также сделал себе в УВД комнату в которой как он говорил занимался спортом!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100