реклама

реклама

Сподіватися треба на себе, – вважає Герой України, директор СТОВ «Агрофірма «Маяк» (село Піщана Золотоніського району) Микола Васильченко і тому по-своєму готує господарство до зими в умовах відключення газу з боку Росії.

– Потрібно використовувати альтернативні види палива. Ми перевели машинний двір, кафе, столову та інші споруди на солому, яку отримуємо в результаті господарювання. І це в 2,5 рази дешевше, ніж я б опалював газом. А на свинокомплексі поставили піролізні котли, – розповів Микола Васильченко в коментарі «Прочерку».

За словами господарника, нині він робить все для того, щоб можна було йти в Європу.

– Через події на Сході країни ситуація у виробництві змінюється. Бо ті ж заводи ,які продавали сири в Росію, нині не мають доступу на ті ринки. Тож треба займатися відкриттям шляху в Європу, шукати ринки збуту, удосконалюватися, а не розповідати, як нам тяжко і важко. Зокрема, я роблю все для того, щоб йти в Європу. А йти туди можна лише з якісною продукцією. І це каже той, хто без спонсорів, дотацій, подачок, використовуючи лише свою землю, яку мені довірили люди, постійно вкладає в розвиток технологій, – зазначив Микола Васильченко.

Так, за словами Миколи Васильченка, що стосується рослинництва, то там у нього стовідсотково закордонна конкурентоздатна техніка. Що ж до тваринництва, то в цій сфері він вже обладнав американські доїльні зали.

– Це вже все комп’ютеризоване, що сприяє працевлаштуванню молоді. Шкода лише, одне: поки техніку доводиться закуповувати за кордоном, бо в Україні не виробляють… – зауважує господарник.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100