реклама
Sucurity Police

реклама

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко під час робочої поїздки до Корсунь-Шевченківського району вивчала стан соціальних об’єктів, їх утримання територіальними громадами.

Візит до Деренківця, де сільським головою є Ірина Плохута, залишив приємні враження, зазначають у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської облради.

Усі заклади соціальної сфери утримуються в належному стані. Вдається це за рахунок місцевого бюджету та завдяки укладанню соціальних партнерських угод із сільгоспвиробниками та підприємцями, які працюють на території села. Укладено таких угод було сім на суму 78 346 гривень, виконання становить 41,8%.

Працює сільський будинок культури, клуб, бібліотека-філіал, Деренківецький навчально-виховний комплекс, дошкільний навчальний заклад, амбулаторія загальної практики сімейної медицини. Є відділення пошти, «Ощадбанку».

Виконання бюджету за І півріччя по загальному фонду сягає понад 486 тисяч грн.

Очевидно, саме тому під час зустрічі місцеві керівники установ не скаржилися, як буває зазвичай, голові обласної ради на відсутність коштів на ті чи інші потреби.

Що стосується діяльності амбулаторії, куди спочатку завітала голова обласної ради, то сільський голова попросила Валентину Михайлівну посприяти в направленні до села лікаря сімейної медицини, якого нині немає. Це – одне з головних питань. Громада готова купити для такої сім’ї навіть приватний будинок і забезпечити амбулаторію автомобілем, адже протяжність села 17 кілометрів.

Не обминула увагою голова обласної ради і навчально-виховний комплекс, який вісім років підряд отримував зразкову оцінку за підготовку до нового навчального року.

Користуючись нагодою, Валентина Коваленко завітала в кабінет української мови та літератури, який веде заслужений учитель України Галина Вовчанівська. Валентина Михайлівна добре знайома з доробком Галини Олексіївни «З Україною в серці», в якій автор розкрила аспекти реалізації гуманістичної педагогіки добротворення О.А. Захаренка. Як учитель української словесності вона брала участь в обласній виставці педагогічних інновацій, де зазначену працю занесено до каталогу перспективного педагогічного досвіду.

Поцікавилася голова обласної ради і наявністю необхідної кількості підручників для учнів у шкільній бібліотеці та надходженням періодики і книг, виданих за кошти обласного бюджету. До речі, своєрідний запах книг у шкільній бібліотеці нагадав голові обласної ради її шкільні роки, коли вона була частим гостем у сховищі мудрості, зазначають в облраді.

Оглянула Валентина Михайлівна і їдальню, де харчують дітей, і кухонне обладнання. Було зроблено висновок, що електропательня і кухонна плита шкільної їдальні занадто енергоємні і потребують негайної заміни. Голова обласної ради пообіцяла допомогти у цьому.

Водночас навчальний заклад, як відмітила голова обласної ради, потребує заміни меблів в окремих кабінетах та ремонту запасного виходу.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 СЕЛЯНИН 22.08.2014 07:48
Невже жодного дубка на згадку про себе-ЛЮСТРОВАННУЮ не залышыла?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100