реклама

реклама

Черкаська митниця порушила кримінальну справу за фактом переміщення товару на суму 2,6 млн. грн. за підробленими документами стосовно виробника, повідомляє прес-служба Держитслужби.

Протягом півтора року на адресу одного з українських підприємств надійшло до України 7 партій товару «мінеральне добриво – нітрат кальцію» обсягом 782 тони та вартістю 2,6 млн. грн.

Одним із видів своєї діяльності товариства-порушника є забезпечення селянських (фермерських) господарств, агрофірм орендарів  засобами  захисту рослин, організація та проведення заходів по боротьбі зі шкідниками і хворобами сількогосподарських культур, та бур’янами з застосуванням хімічних та біологічних засобів боротьби.

Для переміщення через митний кордон України та проведення митного оформлення були надані документи, відповідно до яких виробником зазначених мінеральних добрив є компанія, зареєстрована в Бельгії, а також посвідчення про державну реєстрацію на міндобрива бельгійського виробника.

Як було встановлено Черкаською митницею, єдиним виробником вищезазначених міндобрив є португальська компанія, товар якої не проходив державну реєстрацію в Україні.

Таким чином, міндобрива було ввезено на Україну з приховуванням від митного контролю шляхом надання як підстави для переміщення підроблених  документів з порушенням вимог Закону України «Про пестициди і агрохімікати».

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100