реклама

реклама

37-річного черкащанина за низку крадіжок з об’єктів житлово-комунального господарства та в жителів міста Соснівський районний суд м. Черкаси покарав позбавленням волі. Три роки шість місяців зловмиснику доведеться відбути у в’язниці.

Крадій із січня 2014 року систематично викрадав кришки люків оглядових колодязів на мережах водовідведення «Черкасиводоканалу», а також завдавав шкоди іншим підприємствам міста та його жителям – викрадав велосипеди, автомагнітоли, навігатори тощо.

Тільки водоканалу чоловік завдав збитків близько 19 тис. грн, які, за рішенням суду, він має відшкодувати підприємству, інформують у прес-службі водоканалу.

З початку року на мережах «Черкасиводоканалу» було викрадено 184 кришки люків оглядових колодязів. Загальна сума збитків для підприємства становить понад 290 тис. грн. Місцеві суди мають вже 6 подібних справ, за трьома вже винесені рішення на користь Водоканалу.

– Вважаю, що такі крадіжки вчиняють несвідомі жителі, можливо, із фінансовими проблемами, тому і йдуть на злочин – заради власної, хоч і невеликої, наживи, – говорить головний інженер Водоканалу Григорій Руденко. – Такі особи не переймаються, що наражають на небезпеку, насамперед, людей, які можуть втрапити у таку пастку. Також у відкритий колодязь потрапляє різноманітне сміття, доводиться проводити додаткові роботи з його очищення.

Як зазначає провідний юрисконсульт підприємства Ігор Грищенко, викрадення люків – це фактично крадіжка з метою отримання прибутку, що з юридичного боку – кваліфікується за ознаками частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України.


реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Правда 22.08.2014 12:50
Треба було б відрубати декілька пальців, щоб не крав люки!
Бо вийде с тюрьми і знову може взятися за старе..
А люди можуть постраждати
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100