реклама
Sucurity Police

реклама

Заява "Волі" оприлюднена на сторінці лідера організації Назара Обідзінського у Facebook

Заява "Волі" оприлюднена на сторінці лідера організації Назара Обідзінського у Facebook

Громадська організація „Воля ХХІ” оприлюднила заяву, у якій висловила своє обурення з приводу оприлюднених 25 травня заяв Черкаської ОДА та ВЗГ МВС України у Черкаській області (щодо акцій опозиції у Черкасах 24 травня):

Так, Черкаською ОДА було заявлено, що „Організатори акції своїми виступами та діями відверто провокували черкащан на антиконституційні дії та спонукали до хуліганських вчинків”, що є неправдою, адже за весь час мітингу між учасниками та організаторами не було жодних непорозумінь, сварок чи сутичок. Всі учасники акції були солідарні у своєму відношенні до діяльності правлячого режиму – як обласної, так і центральної влади. За виключенням однієї особи напідпитку, члена партії Регіонів Ребрика, якому також було надане слово для виступу. Однак, учасники мітингу не сприйняли його аргументів на захист діючої влади.

Що ж до подій, які відбулись по закінченню мітинга, то свідками їх були десятки людей, які на щастя, не встигли розійтись. Також є безліч фото- та відеоматеріалів про перебіг тих подій. Усі присутні бачили, як декілька осіб у цивільному скоїли напад на молодих учасників мітингу (один з яких – неповнолітній 16-річний хлопець). Була спроба скрутити й заступника голови ГО „Воля ХХІ” Ігоря Сичова. А коли присутні, у тому числі й депутати Черкаської обласної та міської рад стали на їх захист і затримали провокаторів, міліція, замість того, щоб приступити до забезпечення правопорядку, почала „в”язати” жертв нападу та чіпляти на них наручники. Більша ж частина правоохоронців взагалі інертно спостерігала за подіями. Провокатори ж весь час ховались за спинами міліціонерів та, дочекавшись сприятливої нагоди, залишили місце подій. Тому, сказане у заяві ВЗГ УМВС наступне: „ Працівники міліції, які охороняли громадський порядок під час проведення цього заходу, втрутились та локалізували конфлікт, не допустивши грубих порушень громадського порядку.” – є відвертою неправдою. Втрутились та не дали ходу свавільним діям працівників МВС депутати Черкаської обласної та міської ради Ю.Громовський, М.Булатецький, В.Мамалига, В.Воротнік та працівники СБУ, які прибули на місце подій.

Окремо хочеться звернутись до Голови Черкаської ОДА С.Тулуба та відповідних служб ОДА, які готували офіційну заяву про події 24 травня. Якщо ви вважаєте, що відвертою брехнею можна відвернути людей від їхніх нагальних проблем, від зубожіння, від правди, то ви помиляєтесь.

Цього молодого чоловіка опозиційні лідери назвали організатором бійки. Але міліція відмовилась встановлювати його особу

Цього молодого чоловіка опозиційні лідери назвали організатором бійки. Але міліція відмовилась встановлювати його особу


У вашій заяві сказано: „Організатори акції, наражаючи людей на небезпеку, порушували громадський спокій у центрі міста, постійно намагаючись спровокувати сутичку з правоохоронними органами. ..На завершення заходу між його учасниками виникла сутичка і лише завдяки втручанню правоохоронних органів вдалося зупинити безчинства та відновити громадський порядок” – а це іншими словами, як брехня, назвати не можна. Координатори мітингу опозиції провели його грамотно, коректно і з розумінням відповідальності, покладеної на себе за його перебіг.

І останнє: дійшовши до відповідних висновків, ми направляємо звернення до Генпрокуратури, Міністра МВС та Президента з інформацією про реакцію та провокативні дії Черкаської влади на намагання опозиції закликати очільників області та міста до конструктивного діалогу та повернутися обличчям до черкащан.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100