реклама

реклама

Юрій Лега, який кілька місяців не став ректором Черкаського державного технологічного університету, нещодавно узагалі звільнився із цього навчального закладу, пишуть «Вечірні Черкаси».

Фото: vechirka.net

Фото: vechirka.net


Професор каже, що ухвалити таке рішення його змусили обставини, спровоковані новим керівником навчального закладу.

Ректор ЧДТУ Тамара Качала запевняє: Юрій Лега сам написав заяву на звільнення і вона не може не поважати його рішення.

– Тамара Миколаївна покликала мене у мій колишній кабінет, дала ручку, і каже: «Пишіть заяву на звільнення. Так буде краще для мене, для вас і для навчального закладу». Писати заяву в кабінеті, де пропрацював 15 років, я відмовився, однак потім передав її через секретаря, – розповідає екс-ректор ЧДТУ Юрій Лега. – З одного боку я й розумію нового ректора: вона ніколи не мала, не має й навряд чи колись заслужить такий авторитет, який я маю серед працівників навчального закладу. Посаду ректора Тамара Качала отримала завдяки рішенню міністерства, бо більшість колег довірило мені керувати університетом. Для неї небезпечно залишати мене в навчальному закладі. Тому вони скористалися перевіркою КРУ – знайшли те, що хотіли знайти. І сьогодні виставляють мені сміхотворні претензії. Окрім того, я розумів, що утисків зазнає і кафедра, на якій я працював, тож щоб не підставляти людей і не опускатися до рівня нового керівництва, я написав заяву.

Доктор технічних наук Юрій Лега зізнається, що не шукатиме роботи в інших навчальних закладах міста: «Мені буде 65 років, я що проситимусь до когось на роботу? Навіщо це мені? Маю голову та руки, тож знайду, як реалізуватися».

Новий ректор навчального закладу Тамара Качала стверджує: звільнення – особисте рішення Юрія Григоровича, і якщо він захоче повернутися у навчальний заклад, його там приймуть.

– Заяву на звільнення мені передали через секретаря. Можливо він вирішив зайнятися науковою діяльністю, випустити монографію чи книгу – таке в науковому світі часто буває. Це його особисте рішення, яке я мушу поважати, – запевняє ректор Черкаського державного технологічного університету Тамара Качала. – У Юрія Григоровича немає підстав говорити, що штучно створені кимось обставини примусили його звільнитися. У цілому університет працює як зазвичай, робимо ремонти, готуємося до 55-річчя, сподіваємося отримати статус національного. Цей рік маємо більший набір, ніж торік.

Нова ректор констатує, чим більше у навчальному закладі професорів, тим вищий рівень цього навчального закладу. Однак запевняє, що сьогодні ЧДТУ має 49 науковців із таким ступенем, до осені їх кількість планують збільшити, адже на роботу сюди працевлаштовуються професори із Донецька та Луганська.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+27 #17 chdtu 28.08.2014 12:35
Цитую Старожил:
...А если ТАК поступит с нею преемник Качалы? или она думает,что это кресло для неё вечно?

Не турбуйтесь, Тамара Миколаївна підготує надійну заміну - Дармограя Володимира Івановича, власного чоловіка. Не дарма ж вона його, колишнього сбушника, активно просуває по лінії економічних наук. Начебто вже й докторську йому захистили, або ж от-от. Та він ще й на 12-13 років молодший, от і готовий наступник. І повірте, своїми методами роботи Качала не дасть нікому навіть наблизитися до ректорського крісла...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #16 chdtu 28.08.2014 12:34
Цитую Народ:
Але КРУ то кажуть виявило в ЧДТУ факти порушень на 1 млн 400 тисяч. Якщо це сміхотворні претензії, як каже екс-ректор, то які тоді суми порушень не є сміхотворними.

Ви хоч розумієте про що кажете? При розтратах на таку суму Легу давно б вже замордували допитами і наврядче б він роздавав інтерв'ю. Зауважу що джерело "одна баба сказала" не є надійним. Сплітки поширюються аби знизити авторітет колишнього ректора самою ж Качалою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #15 chdtu 28.08.2014 12:25
Цитую черкаси:
нехай Лега розповість, як Тулуб став почесним (.... хто він там доктор? медсестра? учень?) в ЧДТУ???

От тут якраз таки Тамарі Миколаївні розповідати. Вона активно просувала ідею нагородження Тулуба, про що, зокрема, йшла мова на 50-и річчі університету, рпід час вручення.

Цитую Чемберлен:
Какая глупость, в Донецке профессура очень грамотная, Лега, Качала, Кузьминский и Тарасенкова просто торгаши базарные по сравнению с учеными с Донецка.

Може поділетеся своїми науковими наробками до того як хаїти інших? Стосовно Качали чомусь не згадали... Досить лише почитати як вона здобула звання доктора, я б навіть сказав що лікаря економічних наук.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-24 #14 стабилизец 28.08.2014 10:09
Цитую Лизоблюдам в назидание:
Да уж, об Тулупа запачкались многие нормальные люди.
Или Тулуп оказался лакмусовой бумагой на вшивость которая вывернула наружу человеческие слабости наших земляков. Долго будут его поминать не злым тихим словом, особенно те кого он вымарал об себя.

Гы, и земельку в тубельском лесничестве ему Тулуб насильно впарил :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+28 #13 Старожил 28.08.2014 08:36
Да...Против профессоров из Донецка и Луганска никто не устоит. Вызывать к себе в кабинет и просить уйти по собственному желанию профессора, бывшего ректора,заслуже нного человека, мотивируя, что "так будет ЛУЧШЕ для вас и для НАС", - высшая степень цинизма и хамства. Как говорят, "не рой другому яму..." А если ТАК поступит с нею преемник Качалы? или она думает,что это кресло для неё вечно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #12 Классика жанра 28.08.2014 07:43
Цитую знаючий:
Качала "виїла" Легу, а він мужик нормальний був. Пригрів у себе, а вона ось як з ним...Негоже,негоже.

Создание всегда тихо ненавидит создателя и мечтает занять его Олимп.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-18 #11 Епіцентр 27.08.2014 22:06
ЯК КАЖУТЬ, ПІДТИ ВЧАСНО З ПОСАДИ- ЦЕ МУДРІСТЬ. А ЩОБ ТЕБЕ ВИГАНЯЛИ ЧИ ПІДШТОВХУВАЛИ ДО ЦЬОГО - ЦЕ ГАНЕБНО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-28 #10 Народ 27.08.2014 22:03
На все потрібно дивитися по-філософськи: змінюються часи, змінюються цінності. Але КРУ то кажуть виявило в ЧДТУ факти порушень на 1 млн 400 тисяч. Якщо це сміхотворні претензії, як каже екс-ректор, то які тоді суми порушень не є сміхотворними.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-25 #9 Кадровик 27.08.2014 20:56
15 років був ректором і все мало. Хіба не можна гідно залишити крісло і передати посаду молодшим? Мабуть, синдром воші і кожуха притаманний старіючим кадрам. які втрачають відчуття реальності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-25 #8 Чемберлен 27.08.2014 17:44
[quote name=" "]Ну коли влаштовуються проффесоры із Донецька та Луганьська, то взимку, шапки в гардеробі ЧДТУ краще не залишати.[/quot

Какая глупость, в Донецке профессура очень грамотная, Лега, Качала, Кузьминский и Тарасенкова просто торгаши базарные по сравнению с учеными с Донецка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100