реклама

реклама

Четверо журналістів із Донбасу зараз перебувають на оздоровленні в санаторії «Червона калина» на Рівненщині. Таку можливість організовано в рамках роботи Центру допомоги журналістам НСЖУ та НМПУ. Першими у рівненському санаторії оздоровлюються головний редактор газети «Донеччина» Ігор Зоц із дружиною Наталією Борисівною – головним редактором журналу «Налоговыйкурьер», директор ТРК «Акцент» Наталія Ізразцова (м. Лисичанськ, Луганська область) та журналіст ТРК «Луч» Ірина Куйбеда (Красний Луч, Луганська обл.)

Ігор Зоц розповідає: враження від перебування на Рівненщині перевищили всі очікування.

– Добре, що є можливість трішки підлікуватися, після перебування на Донбасі тут зовсім інше життя, інший ритм, дуже люб'язна й доброзичлива атмосфера, – каже Ігор Олексійович. – Санаторій називається «Червона калина», а я його називаю «Червона перлина» - бо це дійсно чудовий оздоровчий заклад. Маю за мрію повернутися додому і на сторінках своєї газети розповісти про цю оздоровницю.

Газета «Донеччина», як зазначає Ігор Зоц, припинила випуск ще у червні, після відомих подій, коли редакторів видань «Донбасс» і «ВечернийДонецк» «возили» на профілактичні бесіди в штаб сепаратистів. Редакції всіх цих видань знаходяться в одному приміщенні.

– Нас змушували перереєструватися у так званій ДНР, і оскільки наша редакційна політика не збігалася з цілями терористів, то довелося припинити випуск. Працівники пішли в неоплачувані відпустки, але ми наповнюємо сторінку в інтернеті і бачимо, що наші новини читають, – зазначає Ігор Зоц.

Сам він із родиною приїхав до Києва. Каже: допомогли влаштуватися друзі, але сподівається, що це тимчасово, і буде змога повернутися додому.

– Намагаюся доносити правду про те, що відбувалося і відбувається на Донбасі, мої дописи публікуються в газеті «Сільські вісті», «Урядовий кур’єр», запрошували на передачі в УТР. Загалом, це дуже добре, що про колег зі Сходу  не забуває і Спілка журналістів. Потрібність професійної організації якраз і перевіряється в такі часи, і я дуже вдячний за надану підтримку.

Журналістка Ірина Куйбеда також задоволена перебуванням на Рівненщині.

– Це гарна можливість набратися сил після того, що довелося пережити. Дуже гарна природа, чемний і чуйний персонал, – каже вона.

Зараз Ірина виїхала до Києва, разом із колегою в соцмережах продовжує публікувати новини про життя рідного міста Красний Луч.

– Із 25 журналістів там лишилося працювати тільки троє, але вони продукують тільки незначну кількість новин та дають в ефір. Ми сподіваємося, що таки незабаром зможемо повернутися додому, – каже Ірина.

Голова Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк відзначає, що вихідців зі Сходу, в тому числі й журналістів, в області зустрічають привітно.

– Рівняни ставляться толерантно до жителів Донбасу, думаю, наші колеги змогли в цьому переконатися. Можливість оздоровлення для журналістів зі Сходу – це дуже корисна справа, і хотілося б подякувати головному лікареві санаторію «Червона калина» Миколі Сивому, який пішов назустріч, і ми змогли отримати суттєву знижку на послуги закладу саме для цієї доброї справи, – зазначає Дмитро Тарасюк.

Перший секретар НСЖУ, черкащанин Сергій Томіленко розповідає, що Спілка продовжує допомагати колегам зі Сходу в рамках роботи Об’єднаного центру допомоги журналістам. Першим українським партнером виступив Фонд Ріната Ахметова. У рамках угоди з Фондом компанії, які входять до Групи СКМ, вирішили надати благодійну допомогу журналістам, які через події  в країні опинилися в складному становищі.

В першу чергу, ці кошти використовуються для допомоги у евакуації сімей та реабілітації дітей журналістів-переселенців, для допомоги журналістам які постраждали під час виконання професійних обов’язків при роботі у «гарячих точках» (Крим, Донбас) та отримали серйозні розлади здоров’я, а також на відновлення пошкодженої чи конфіскованої техніки.

Також у співпраці з Національною комісією з питань регулювання ринку фінансових послуг організовано оздоровлення журналістів на базі відпочинку Волинської організації НСЖУ  «Світязь» на Шацьких озерах.

Наразі планується що в рівненському санаторії буде оздоровлено 10 колег.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100