реклама

реклама

Все не таке. Втричі менше магазинів, малий товарообіг, низька заробітна плата і нікудишній сервіс. Цього разу губернатор Сергій Тулуб «пройшовся» по «Облспоживспіці». Порівнявши показники десятирічної давнини і нинішні, керівник області вимагає пояснень. Роздрібна торговельна мережа скоротилась на тисячу магазинів, в окремих районах заробітна плата працівника споживспілки нижча середньої по області.

Понад 1300 підприємств торгівлі, з них 300 – заклади громадського харчування, 34 заготконтори та 10 виробничих комбінатів. «Облспоживспілка» працює. На переконання губернатора Сергія Тулуба, погано.
Сергій Тулуб, голова Черкаської ОДА: «Товари на прилавках з Волинської області, хліб із Києва везуть, рибу везуть, а ми що не маємо свого?».
Найбільше чиновник невдоволений сервісом обслуговування сільських магазинів.
Сергій Тулуб, голова Черкаської ОДА: «Коли мука та цемент поряд – на долівці». 
Таке неподобство – лише в магазинах, які «Облспоживспілка» здала в оренду, пояснюють кооператори. Вони не мають права змусити приватного підприємця створювати благоустрій і сервіс обслуговування. Натомість самі кооператори дбають про покращення умов торгівлі. За останні 3 роки відкрили 43 сучасні маркети.

Віктор Боїн, голова правління «Облспоживспілки»: «За підсумками першого півріччя, загальний товарообіг становить 236 млн. грн., що на 12,7 % більше, порівняно з минулим роком. Обсяги виробництва зросли».
Для обласного чиновника це - не показники. Сергій Тулуб більше розпитує про низьку орендну плату в сільських магазинах. У райцентрі вона становить 50 – 100 грн. за квадратний метр, по селах – від 15 до 20 грн. Тоді як в обласному центрі орендна одного квадратного метра – від 200 грн.
Віктор Боїн, голова правління «Облспоживспілки»: «Не голова правління встановлює орендну плату, а все правління. Тим паче в сільського орендаря чимало конкурентів-приватників, і ми не можемо взяти з нього велику орендну плату».
Після тривалої дискусії представники влади та споживспілки вирішили спільно покращувати якість обслуговування споживачів у закладах торгівлі.

Джерело: "ВІККА-новини"

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Ещенко Татьяна 01.08.2010 22:31
Облспоживспилке незамедлительно последует поручение "догнать и перегнать" "Сильпо" и "Велику кишеню" :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100