реклама

реклама

Як зупинити процес зменшення кількості точок проводового радіо у Черкаській області обговорювали головні редактори, директори редакцій радіомовлення області та представники обласної адміністрації.

Як повідомила представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Черкаській області Надія Горбаченко, щомісячно в області кількість точок проводового радіо зменшується приблизно на 50. А у нинішній ситуації існує вірогідність того, що єдиним засобом оперативного інформування населення може стати саме проводове радіомовлення.

Найбільше радійники нарікали на незацікавленість структур, які здійснюють технічне забезпечення радіомовлення, у збереженні мережі, зокрема ПАТ «Укртелеком» та Обленерго.

– Чому, коли знімають з обслуговування стаціонарний телефон, автоматично знищується і радіоточка? Чому «Укртелеком» не виставляє РЕМу штраф за порив проводів під час ремонтів чи зрізання гілок дерев? – слушно запитав редактор Смілянського міськрайонного радіо Анатолій Самарський.

Утім, заступник начальника відділу технічної експлуатації інформаційних мереж «Укртелекому» Сергій Зиков пояснив, що хоч ця підгалузь і збиткова, але навмисного скорочення радіоточок немає.

«Укртелеком» робить усе можливе, щоб зберегти мережу, навіть у найвіддаленіших селах, – наголосив він. – Наразі в 342 населених пунктах області немає радіоточок, але лінії ми зберігаємо, розробляємо плани поточного і капітального ремонту. З початку року відновлено 1 192 непрацюючі радіоточки, переважно вони припинили існування після поривів на опорах ЛЕП. Зараз непрацюючих радіоточок з вини Обленерго 2 693. Близько 300 км ліній зруйновано.

Аби змінити ситуацію і повернути колишню потужність мережі проводового радіомовлення області директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сергій Пасічник підтримав пропозицію позаштатного кореспондента редакції радіомовлення м. Умані та Уманського району Алли Демченко об’єднати на базі облдержадміністрації та обласної ради всі задіяні структури – райдержадміністрації, місцеві органи самоврядування, «Укртелеком» і Обленерго – для співпраці на базі єдиної спільно розробленої програми.

– Треба продумати механізм співпраці, виписати на законодавчому рівні процес регулювання всіх питань, що виникають у роботі. Ми можемо розробити типові програми розвитку проводового радіомовлення області, розіслати для виконання в усі РДА, – висловив думку Сергій Леонідович і запропонував керівникам редакцій підготувати для цього свої пропозиції.

Незабаром буде проведена зустріч з цього питання, куди будуть залучені керівники районів, сільські голови, представники Обленерго.

Про це повідомляють в управлінні інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації.

реклама

Коментарі  

 
0 #12 пав 15.10.2014 17:05
"Щоб чиновники не брали хабарі їх треба забезпечити гідною зарплатою", -- вважає Петренко.
Думаю, що точно за такою схемою можна подолати і кишенькові крадіжки в транспорті: для цього треба кожному кишеньковому злодію щоденно видавати по тисячі гривень (приблизний його денний "заробіток") і тоді злодій не буде красти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Валентин 15.09.2014 16:26
Не сказано в статті скільки споживачів залишилось в порівнянні з 90роком.Декілька років тому писали обласні газети що 90тисяч а було 500тис радіоточок.Основна причина відмови людей-дороговизна дротового радіо.Якби воно було безкоштовне то ніхто б не відмовлявся говорять пенсіонери сіл.Крім того у нас воно транслює тільки 1радіоканал,а в києві за ці ж гроші-3радіоканала(ще Промінь і Культура).Але трагедія укрінформ простору в іншому- вже понад 5років на базарах немає китайських радіоприймачів з укв діапазоном.з одним фМ.Раніше хоч в половині були.Тому державне радіо і в ефірі не чути майже.Гроші на вітер,бо в Космос йдуть радіопередачі.київський радіозавод,здає ться Меридіан, випускає приймачі які ловлять УКВ і ФМ в 2рази дальше і краще по якості китайських але в продажу цих радіо немає,бо дорожчі,треба їхати аж в фірменний магазин в Київ.Американці в Афганістані з парашутів скидали радіоприймачі в села підвладні талібам.Безкоштовно.Бо ідеологічна війна може попередити фізичну війну
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #10 choe 15.09.2014 12:03
а чого люди творчі та ще й позаочі паплюжать енергетиків? заміна дерев"яних опор на надійні залізобетонні проводиться згідно попередньо укладених угод.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #9 цікаво 15.09.2014 11:29
інтернет нині найдоступніший
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #8 незнайка 15.09.2014 10:18
Информационное обслуживание населения-очень рентабельный бизнес Не зря Ахметов купил Укртелеком Вот пусть чорнобаивский Томенко делает проводное радио таким же безкоштовным как 32 ТВ канала или свою благоустроенную киевскую квартиру А в области за прошлый год ВЫМЕРЛО на 9 тыс больше чем родилось Проедьте по селам и чего вы увидите больше-высоких ТВ мачт возле сельских хат или прицепленных спутниковых тарелок которые ГРЫНЖОЛУ неподвластны и показывают все что в мире происходит с такими коментариями что Герасымьючке как дымом в нос Мои 5 савецких рублей с 1990 года аккуратно до сих пор учитываются свидомыми украинскими банкирчиками но буханку хлеба я покупаю за наличные гривни да еще и с 20% НДС
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #7 Василь 15.09.2014 10:13
Цитую Дід Трохим:
А ЗТА стоїть. Могли б всю Україну приймачами завалить.


Інтернет для цього є, ти ж собі на хутір провів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 Василь 15.09.2014 10:12
Наф...га воно треба? Щоб піарити за бютжетний рахунок Солідарінсть? Давайте Тулуба верномо, комунізм і старі добрі колгоспи-кібуци
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Loki 15.09.2014 10:11
Просто так дротове радіо уже не протолкнуть, не то время. А от если креативчику в нього добавить, ну скажем - цветное дротове радио? Гляди и пойдут дела возрождения мала-помалу. Та и за такую инновацию месячную оплату мона смело повысить!!))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Дід Трохим 15.09.2014 09:40
Сама нагла брехня. Знищувалось свідомо і планомірно років 10 підряд, міг би тут з цього приводу навіть процитувать як "нерентабельно", "невигідно", про "позавчорашній день" і т.д. Ну в мене інше питання: де сьогодні можна купить дротове радіо як агрегат? Найпростіший пристрій - а нема! А ЗТА стоїть. Могли б всю Україну приймачами завалить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Дід Сашко 15.09.2014 08:55
А ще треба поновити ПРАСКИ НА ВУГІЛЛІ :P Де тільки такі ....-чиновники беруться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100