реклама

реклама

Два роки обмеження волі умовно. Таке покарання отримав тракторист з Канівського району, в якого торік тричі поцілив з пістолета столичний суддя під час сварки в сільському барі. Чоловіка визнали винним у нападі на служителя Феміди. А використання вогнепальної зброї суддею - визнали правомірним самозахистом. Про це повідомляє "5 телеканал".

Ця історія трапилася майже рік тому. Місцевий тракторист Олександр Куча і столичний суддя Євген Вовк посварилися в сільському барі. В результаті - селянина привезли до лікарні з трьома кулями в тілі, а побиття судді підтвердив медексперт. Слідство одразу  визнало суддю потерпілим, а Олександра Кучу звинуватило в нападі. Сьогодні Канівський міськрайонний суд визнав Олександра винним.

Володимир Дубинець, суддя Канівського міськрайонного суду: "Призначити Олександру Кучі покарання за ч.2 ст.296 КК України - два роки обмеження волі. Згідно ст.75 КК України, вирок в частині обмеження волі, вирок не приводити до виконання, звільнивши його від відбування покарання в основній частині з випробуванням. Встановивши термін - 2 роки".

Таке ж покарання і для іншого селянина - Володимира Лисенка. Того вечора, стверджує Володимир, він лише намагався надати першу медичну допомогу підстреленому товаришу. Євген Вовк же запевняв, що Лисенко не давав йому тікати. Володимир провів у СІЗО майже рік. Винним себе не визнає, чи оскаржуватиме рішення суду -  ще не знає.

Олександр Куча тривалий час перебував на лікуванні. На пам'ять у нього в тілі залишається куля, яку лікарі не виймають через загрозу параліча

Олександр Куча тривалий час перебував на лікуванні. На пам'ять у нього в тілі залишається куля, яку лікарі не виймають через загрозу параліча

Батько Володимира Лисенка: "Пройде врем'я, тоді будемо бачити".

Журналіст: "15 днів тільки дається".

Батько Володимира Лисенка: "Це тоже великий строк".

Суддя Євген Вовк іде з суду, не сказавши ні слова. Олександр Куча зробив з перебігу суду власні висновки.

Олександр Куча: "Протів власті, короче, не попреш ніяк. Що хотять - те роблять. Свободно можна видавать оружиє. Хай стріляють, хай собі отдихають. Воно, навєрно, так і єсть, і так і буде. Поки за них не візьмуться нормально, нормальна власть. По другому - ніяк".

І хоч до в'язниці Олександру йти не доведеться, та зустріч зі столичним служителем Феміди він не забуде. На пам'ять у нього в тілі залишається куля, яку лікарі не виймають через загрозу параліча. Довго доведеться батькові двох дітей і повертати борги, яких набрався під час лікування та тимчасового безробіття.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Нетолерантний 03.06.2011 00:15
Якщо народ не хоче опиратися, не хоче боротися - його вистрілюватимут ь, грабуватимуть, ґвалтуватимуть...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Инна 02.06.2011 14:19
Я в шоке, ну чему удивляьтся - Янык же при власти :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100