реклама

реклама

Учора в Черкаському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Тараса Шевченка відкрився театральний сезон.

Цього року майстри театрального мистецтва вирішили змінити формат цієї події і провести патріотичний захід під назвою «Театр Шевченка – захисникам Вітчизни», а кошти, отримані від концерту, передати на потреби батальйону «Черкаси».

Неодноразово під час виступів акторів театру глядачі вшановували пам’ять загиблих учасників АТО, піднімаючись зі своїх місць. У багатьох на очах з’являлися сльози. Не стримували своїх емоцій і артисти.

Неперевершена гра акторів, влучно підібрані уривки з відомих п’єс українських та зарубіжних авторів («Циганський барон» І. Штрауса, «Милана» Г. Майбороди, «Сніданок із ворогом» за п’єсою Ф. Аррабаля, «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського), українські народні пісні на слова Тараса Шевченка, Івана Франка Дмитра Луценка та інших поетів вдало поєднувалися з декораціями, світловим оформленням та створювали патріотичний настрій, формували відчуття тривоги за долю бійців на передовій та за незалежну, суверенну, єдину Україну.

На концерт завітали й безпосередні учасники АТО. Зал зустрів їх стоячи, аплодуючи та скандуючи «Дякуємо».

Закінчився захід дуже оптимістично. Цього дня отримав привітання від колег та дирекції театру з нагоди дня народження найстарший актор театру Віктор Михайлович Семененко. Його прощальний виступ з піснею Ігоря Шамо на слова Дмитра Луценка «Осіннє золото» не залишив байдужим нікого із присутніх у залі, інформують в управлінні культури Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Наталія 19.09.2014 18:53
ну так, районний військовий комісар - учасник АТО?! хм...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100