реклама

реклама

Підтримати батальйон територіальної оборони «Черкаси» продуктами та одягом вирішили волонтери зі Смілянщини. Днями вони повернулися із поїздки на Донбас.

– Я дізнався, що в батальйоні «Черкаси» дуже багато людей зі Сміли, – розповів «Прочерку» заступник командира добровольчого батальйону «Луганськ-1» Валентин Ткалич, який балотується в народні депутати від «Народного фронту» за округом №198 з центром у Смілі. – Тож ми вирішили підтримати хлопців. Вони тим більше потребують підтримки, що їх нещодавно несправедливо звинуватили в «боягузстві». Насправді той наказ, який вони не виконали, й не можна було виконувати – його вже визнано помилковим.

За словами Валентина Васильовича, зусилля, які робляться на Черкащині, щоб систематизувати волонтерський рух, – це дуже правильна справа.

– Вести все підряд – це дуже красиво і патріотично, але деяких речей там уже – явний перебір, – зазначив пан Ткалич. – Я суджу в тому числі й по своєму батальйону. Наприклад, там не потрібно стільки консервацій. Та й узагалі харчі – це вже не проблема. Цигарок – і тих удосталь. Командири навіть сваряться, бо нема куди весь цей крам складати. В принципі, вистачає й військового спорядження. А от насправді потрібні білизна та шкарпетки. Умов для того, щоб їх прати, там немає, а це такий розхідний матеріал, який потрібний щодня. Також потрібні предмети гігієни. Потрібна якісна вода. Із спорядження потрібні рації, ліхтарики, примуси, взуття, спальні мішки, теплі речі (в тому числі светри, тепла натільна білизна та шкарпетки, куртки й комбінезони).

Тому Валентин Ткалич радить волонтерам перед поїздкою попередньо зв’язуватися з командирами та заступниками командирів батальйонів, старшинами, щоб дізнатися, що краще вести.

Тим же, хто має можливість допомогти технікою, Валентин Васильович радить придбавати всюдиходи.

реклама

Коментарі  

 
+1 #3 ОЛік 21.09.2014 21:53
тільки - но став кандидатом від 198 округу, так зразу і про одяг для батальйону "Черкаси" заговорив. раніше де був, командир?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 адекватний 21.09.2014 10:27
Ото домайданились та допатріотились. Заступник комбата рядовий ???? У всих людей що носять зброю а тим паче командують є військові або спеціальні звання. А тут замкомбата просто Валентин.Ой ні не просто, а КАНДИДАТ в нардепи. Тобто 400 командирів це олухи які для проходження до Верховної зради пішли рейтингу відгребти а те що через таких командирів гинуть солдати їм плювати ?? Поправте якщо не правий , може це професійний військовий просто зірочок не знайшлося для погонів ??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 незнайка 20.09.2014 15:45
ТКАЛИЧ! Попробуй обратиться в МО Украины или как там правильно ЗСУ- там люди должны знать-привозить на гастролю Лисапетный батальон или Если консервация лишняя пусть волонтеры сюда привозют и раздают забезкоштовно-никакой пенсии при нынешнем курсе на харчи не хватает Будет плохо-пиши деньги будут-вышлем А пока ПРЫСИДАЕМ по свидомому И в заключение-С ПРЫСИДАЛЬЧЕСКИМ ПРИВЕТОМ от земляков Жди депутатов облрады!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100