реклама

реклама

У Львові стартував щорічний фестиваль «На каву до Львова». На площі Ринок зібралося понад п’ятдесят учасників – представників кав’ярень та підприємств зі всієї України. Про це пише «Високий замок».

Професійні баристи готують просто неба справжній запашний напій. Цьогорічний кавовий фестиваль, який триватиме до 21 вересня, має благородну мету – зібрати кошти для сімей загиблих та поранених військовослужбовців. Той, хто кидає пожертву у скриньку, отримує кавову зернинку і приклеює її на панно «Make coffee. Not war» (Роби каву, а не війну)...

Під час фестивалю відбудеться чемпіонат баристів. У ньому братиме участь 21 учасник. Побачити фінал кавових гуру можна у п’ятницю у бізнес-центрі RIUS о 15 год. (вул. Гнатюка, 12-а). Як зазначив директор свята Андрій Сидор, переможець Національного чемпіонату баристів презентуватиме Україну на Світовому чемпіонаті, який заплановано у квітні 2015 року у Сіетлі (США).

…Прогулююся «кавовими рядами». Тут і кавовий квас, і холодна кава – робиться протягом семи годин з крижаної води (її продають у пляшці, коштує 30 грн.). П’ють холодну каву з молоком, без цук­ру, але з малиновим сиропом. До кольору до вибору – тістечок, тортиків, пампушок, политих гарячим шоколадом – по 10 грн. за штуку. Побачила симпатичні тістечка з українськими прапорцями – гривня з продажу йде на українську армію, каже продавець.

«Ми готуємо каву по-східному у мідній джезві, відфільтровуємо її і додаємо апельсинову скибку, - розповідає бариста з Черкас про спосіб приготування своєї кави. - Після цього кава за допомогою генератора диму насичується виш­нею». Коштує такий авторський напій-нектар 40 грн.

«Максимальний термін, який може жити кава, - шість місяців, - веде далі бариста. - Після цього напій окислюється і псується. Вартість ефіопської кави - 200 грн. (250 грамів). Є на фестивалі й дешевші варіанти: фірмова суміш, яка включає десять сортів кави, коштує 63 грн. Найбільш популярна – шоколадна.

Горнятко натуральної кави по-турецьки – 7 грн., з вершками – 8 грн., зелена кава з імбиром – 10 грн. Якщо у вас є водійські права, в одній із яток кави можна випити за півціни... Двоє чоловіків з Чернівців готують турецький чай. «Цей чай треба 10 хвилин заварювати, щоби він відкрився, - каже Володимир».

Біля ятки, де продають пряно-гарбузове лате, вишикувалася черга. Це найбільш популярний напій в Америці. «Береться гарбуз, вариться сироп, додаються спеції (які саме - секрет). Плюс крапелька любові», - усміхаються творці американського напою.

Ті, хто не любить міцної кави, може випити лате. Секрет його приготування у якісному молоці, яке додається до напою. «Якщо ви в Італії замовите лате, вам принесуть склянку молока, тому треба говорити coffee late, - розповідає бариста Руслан. У Рівному він має мережу мобільних кав’ярень (каву продають з машини). - Подають цей напій у високій прозорій склянці, зверху – молочна піна»...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Loki 21.09.2014 21:46
"Копи Лувак" - від кращих свинокомплексів черкащини! Неопісуємий аромат! При замовленні від 3х філіжанок - тортик "Захер" есть ґратис! (як по мну - й те й друге есть действительно шайзе! Ну чисто понты.) Толі-дело в Лемберґу, філіжанку по Віденські, "на бамбетлі"! Віркліхь - супер! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Тімоті 21.09.2014 16:30
така няшка ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100