реклама

реклама

Щойно під час сесії Черкаської обласної ради депутати внесли зміни та доповнення до регламенту.

Тепер на офіційному веб-сайті обласної ради в мережі Інтернет забезпечуватиметься on-line трансляція пленарних засідань обласної ради.

У разі необхідності рада може ухвалювати рішення про проведення закритого пленарного засідання на вимогу не менше однієї третини депутатів від загального складу ради.

Крім того, відтепер інформація про присутність депутатів на сесійному засіданні обласної ради (реєстрація через електронну інформаційну систему) розміщуватиметься на офіційному сайті обласної ради та може бути оприлюднена у засобах масової інформації».

На засіданні ради рішення з питань, що розглядаються, прийматимуться в режимі відкритого поіменного голосування через електронну інформаційну систему. Дані про результати поіменного голосування за зверненням керівників депутатських фракцій і груп, окремих депутатів висвітлюватимуться на табло в сесійній залі та надаватимуться після завершення пленарного засідання ради в друкованому вигляді  уповноваженим представникам депутатських фракцій, груп та розміщуватимуться на офіційному сайті обласної ради не пізніше другого робочого дня після проведення сесії.

Відтепер рішення обласної ради підлягають обов’язковому оприлюдненню та наданню за запитом відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». Проекти рішень оприлюднюються в порядку, передбаченому Законом України «Про доступ до публічної інформації», крім випадків виникнення надзвичайних ситуацій та інших невідкладних випадків, передбачених законом, коли такі проекти рішень оприлюднюються негайно після їх підготовки.

У рішеннях та проектах рішень обласної ради не може бути обмежено доступ до інформації про витрати чи інше розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування, розпорядження державним або комунальним майном, у тому числі про умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримують ці кошти або майно.

Висновки і рекомендації постійної комісії, протоколи її засідань є відкритими та оприлюднюються і надаються на запит відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100