реклама

реклама

У Черкасах містяни допомагають фронту не лише харчами та одягом. Там виробляють маскувальне знаряддя - плетуть сітки. До роботи стають і дорослі, і малі. Адже такий хендмейд вже оцінили на передовій та роблять замовлення. Про це інформують "Подробиці".

Ця картина перехожих уже не дивує. Щодня у центрі Черкас волонтери розкладають та ріжуть рибальські неводи. З них робитимуть маскувальні сітки для військової техніки.

"Ну, тут ширина 11 з половиною, ми ділимо її навпіл, дві п’ятірочки для зенітки якраз виходить", - кажуть волонтери.

А от сам процес перетворення цілком мирного риболовного знаряддя на військове маскувальне відбувається у цьому приміщенні. Робота копітка, тендітні жінки вручну вплітають у сітку шматки тканини. Власниця приміщення не лише пустила волонтерів, щоб не мерзли, а й сама стала до роботи.

"Я тут кожного дня, бо я тут на роботу прихожу. А дівчат в нас тут і більше буває. До десяти годин ранку от тут, і люди от так", - розповідає власниця приміщення Олена Рудиченко.

Основний секрет маскувальної сітки ось у цих клаптиках тканини. Це залишки старої військової форми, обрізки футболок та навіть рештки меблевої обшивки. Хтось з волонтерів нарізує, хтось вплітає. У свій вільний час сюди приходять й городяни. П'ятикласниця Аня тут щодня по 2 години, після уроків.

"Треба різати тканину смужками, а потім. По п'ять-десять сантиметрів, так, щоб легше було її прив'язувати до сітки".

Старання не даремні. Маскувальні сітки черкаських активістів вже отримали на фронті визнання серед бійців. Від батальйонів вже надходять спецзамовлення.

"Її ефективність навіть вище, ніж у виробничої. Вона найбільш схожа на природне середовище. Ось це поєднання різних кольорів у природи - від коричневого до рудого. Зараз осінь, і воно найефективніше", - впевнений волонтер В'ячеслав Скічко.

На виготовлення однієї такої сітки волонтерам треба від двох до чотирьох днів. Кажуть, було б швидше, але робочих рук бракує. Та для армії люди готові працювати і вдень і вночі.

"Ми дуже їх просимо, щоб вони вернулися пошвидше з перемогою. Живими і здоровими. Ми вас любимо!"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100