реклама
Sucurity Police

реклама

Із початку року станом на 16 жовтня в області зібрано 540,1 млн грн податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів – на 39,8 млн грн більше, ніж за 10 місяців минулого року.

Водночас на рахунки платників відшкодовано майже 200 млн грн ПДВ. Про це поінформувала голова комісії з проведення реорганізації ГУ Міндоходів у Черкаській області, перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Тетяна Проценко.

Вона розповіла, що вже за одинадцять банківських днів жовтня зібрано 9,7 млн грн ПДВ, відшкодовано 634 тис. грн цього податку. Загалом же очікуваний збір податку на додану вартість за 10 місяців становитиме майже 590 млн грн – на 89 млн грн більше, ніж торік за січень-жовтень, інформують у Головному управлінні ДФС області.

Тетяна Проценко наголосила, що з 1 січня 2015 року наберуть чинності суттєві зміни щодо справляння податку на додану вартість. Найсуттєвішим є запровадження системи електронного адміністрування ПДВ.

Також із 1 січня передбачено скасування паперових форм податкових на­кладних, подання виключно електронної податкової звітності з ПДВ; змінено критерії реєстрації платником податку на додану вартість і критерії автоматичного бюджетного відшкодування та ін. Детальний коментар з цього приводу можна переглянути на суб-сайті територіальних органів ДФС в області.

Нагадаємо, Кабінетом Міністрів України розроблено та винесено на обговорення проект постанови «Про затвердження Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість».

Порядок електронного адміністрування ПДВ визначає:

- механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість;

- особливості складання податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних в умовах дії системи електронного адміністрування ПДВ;

- механізм проведення розрахунків з бюджетом із застосуванням рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ.

ГУ ДФС у Черкаській області закликає платників Черкаської області переглянути проект постанови та направити свої зауваження і пропозиції на адресу Державної фіскальної служби України на адресу: поштову – 04655, МПС, м. Київ – 53, Львівська площа, 8, Державна фіскальна служба України, Департамент методологічної роботи з питань оподаткування; електронну – Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

Довідка

Загалом в Україні за 9 місяців цього року забезпечено приріст до аналогічного періоду 2013 року з податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів – на 24,9% (+ 5 166 млн грн). Платникам на рахунки відшкодовано 34,1 млрд грн ПДВ, у т.ч. в автоматичному режимі – 19,6 млрд грн.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Аудит 21.10.2014 14:40
Цитую О.ЧУПРИНА:
Дивна річ,економіка в занепаді,а "ЗБІР" податку на додану вартість збільшився. Чому фахівці-податківці не пояснюють за рахунок яких факторів це відбулося? Дуже ця інформація попахує маніпуляцією!

Пане Чуприна ви насправді думаєте,що у податкових органах володіють факторним аналізом?Там не просто темний ліс,а непрохідні джунглі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 О.ЧУПРИНА 21.10.2014 07:25
Дивна річ,економіка в занепаді,а "ЗБІР" податку на додану вартість збільшився. Чому фахівці-податківці не пояснюють за рахунок яких факторів це відбулося? Дуже ця інформація попахує маніпуляцією!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100