реклама

реклама

На першому міському конкурсі читців української поезії «Мистецтво у віршах», який відбувся 18 жовтня в міському Будинку культури ім. І. Кулика, найбільше учасників було в номінації «Читання авторської поезії». Учасники представили патріотичну поезію, присвяченої подіям в Україні.

Загалом виявили бажання продекламувати поезію в трьох номінаціях – «Декламація поезії класиків», «Декламація сучасної поезії» та «Читання авторської поезії» – близько півсотні осіб.
На фото – організатор конкурсу Людмила Коломієць

На фото – організатор конкурсу Людмила Коломієць

Організувала конкурс викладач колегіуму «Берегиня», солістка жіночого вокального гурту «Буднітай» Людмила Коломієць.

Вік учасників конкурсу був від 15-ти до 73-х років.

– Приємно вразили конкурсанти своїми образами, – зауважує в коментарі «Прочерку» Людмила Коломієць. – Валентина Ломова, наприклад, була відзначена за яскравий костюм у народному стилі. Багато учасників читали вірші під музичний супровід, а ще двоє конкурсантів акомпонували собі на гітарі.


У номінації «Декламація поезії класиків» перемогу здобув студент фізичного факультету Черкаського національного університету Олександр Ластівка, який проникливо продекламував уривок із поеми «Гайдамаки» Т.Г. Шевченка. Він не лише отримав першу нагороду в своїй номінації, а й став лауреатом Гран-прі, одностайно за рішенням журі. 


Друге місце у цій категорії здобув студент-фізик Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Павло Коробко, який спеціально приїхав з Києва, щоб взяти участь у конкурсі.

Третім призером стала учениця 10-М класу ЗОШ №32 Марія Теслюк.

У номінації «Декламація сучасної поезії» з найвищими оцінками журі переміг журналіст громадського телебачення (Черкаси) Олексій Хуторний, який акомпонував собі на гітарі під власну мелодію. 


Друге місце отримала учениця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №17 Анастачія Монархова, яка читала вірш Л. Лєготаєва «Скажи дідусю...».

Третє місце посіла учениця Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №20 Анастасія Кононенко із твором Д. Павличка «Два майдани».

У номінації «Читання авторської поезії» першу нагороду отримав Петро Безпалий за твір «У сиву давнину», друге місце посів відомий в Черкасах режисер та культурний діяч Олександр Бондаренко з патріотичним віршем «Віночок з Майдану», який закінчив піснею. Третім місцем відзначили талановиту молоду поетесу Вікторію Самарську, виступ якої тривав всього 1,5 хвилини, але надзвичайно вразив журі. 

На фото – учасник конкурсу Ярослав Панчоха

На фото – учасник конкурсу Ярослав Панчоха


«Я розповім тобі...» Вікторія читала під музичний супровід романтичної мелодії.

Усі учасники були нагороджені подяками за участь у конкурсів.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100