реклама

реклама

У передмісті Сміли – житловому масиві Мала Яблунівка – 21 жовтня митрополит Черкаський і Канівський Софроній освятив фундамент під будівництво храму на честь новомучеників і сповідників Черкаських (закатованих сталінським режимом священнослужителів та мирян Черкащини), яким опікується клірик Смілянського благочиння протоієрей Олексій Лукаш. Про це повідомляє офіційний сайт Черкаської єпархії УПЦ Московського патріархату.


Разом із владикою Софронієм молилися секретар Черкаської єпархії протоієрей Василь Вознюк, священики зі Сміли й району на чолі з благочинним Смілянського округу протоієреєм Петром Дмитруком. Прибув також священик з сусіднього Кам’янського благочиння протоієрей Сергій Горбенко.

Після виголошення молитов, встановлення хреста на місці майбутнього вівтаря владика Софроній окропив фундамент свяченою водою.

По завершенню владика звернувся з архіпастирським словом до численних жителів, гостей, які прибули на цю подію. Серед присутніх були очільники міста Сміла, а також багато дітей та школярів, яких митрополит благословив іконами новомучеників і сповідників Черкаських, на честь яких зводиться святий храм.

реклама

Коментарі  

 
-1 #3 Черкаси 22.10.2014 22:31
Секта гундяєвська,де ви,а де Бог?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 про 22.10.2014 21:56
молодці!добру справу робите.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Нестор Іванович 22.10.2014 20:09
Московська .... і далі планує паразитувати на вірі українців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100