реклама
Sucurity Police

реклама

У будинках-інтернатах та стаціонарних відділеннях територіальних центрів системи соціального захисту населення розпочато опалювальний сезон.

Як відзначають у Департаменті соціального захисту населення ОДА, підвідомчі установи стовідсотково забезпечені твердим паливом, також відсутня заборгованість за спожиті енергоносії.

– На сьогодні в усіх установах соціальної сфери закінчено планові та поточні ремонти, повністю відремонтовано житлові корпуси та адміністративно-побутові приміщення, системи водопостачання та тепломережі. Для забезпечення економного використання енергоресурсів Департаментом розроблена програма з Впровадження енергоефективних заходів у будинках-інтернатах системи соціального захисту, яка розрахована до 2015 року, де особлива увага приділена скороченню споживання природного газу шляхом заміни газових котлів на твердопаливні піролізного типу. Загалом впровадження програми дало змогу зекономити майже 1,5 мільйона гривень бюджетних коштів протягом 2013-2014 років, – повідомив керівник сектору соціального обслуговування населення та стаціонарних установ Микола Моцний.

Окрім того, до кінця року планують замінити енергоємні газові котли на сучасні твердопаливні в Смілянському дитячому будинку-інтернаті. Наразі там виготовляється проектно-кошторисна документація.

У Стеблівському психоневрологічному інтернаті буде встановлено твердопаливний котел, що використовуватимуть для підігріву води на пральні.

Роботу в цьому напрямку продовжуватимуть і надалі заради якомога більшої економії установами природного газу з їх подальшим переходом на альтернативні види палива, інформують у Департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА.

Довідка

У будинках-інтернатах 4 котельні працюють на твердому паливі (Жовтневий, Малостаросільський, Стеблівський та Чехівський), 8 котелень на газу (Будищанський, Вікторівський, Гельмязівський, Золотоніський, Мокрокалигірський, Ротмістровський, Смілянський, Смілянський дитячий), 2 будинки-інтернати залежать від центрального опалення (Звенигородський та Черкаський пансіонат).


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100