реклама

реклама

Черкащани, які здійснюють підпільне виробництво у непристосованих місцях, надають різного роду послуги без державної реєстрації, продають контрабандну й фальсифіковану продукцію, «підприємці» що отримують інші крім перелічених,  незаконні доходи і ухиляються від сплати податків мають тиждень на узаконення та реєстрацію підприємницької діяльності, постановку на облік в державних податкових інспекціях та сплату податків і зборів у розмірах і в порядку, передбачених чинним законодавством. Про це ще на початку жовтня повідомив начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області Володимир Коломієць.

З 1 листопада 2014 року головне управління розпочинає тотальні перевірки з припинення незаконної діяльності на території області.

«Це запит суспільства. Люди зробили вибір на користь європейських норм роботи й життя і більше не сприймають брехні та ухиляння. Зараз платники більш законослухняні і відповідальні, ніж раніше. Але водночас вони і вимагають від інших такого ж ставлення до ведення бізнесу та сплати податків і рівної відповідальності за долю країни, за нашу спільну долю. Чесні платники, які своєчасно сплачують податки, комунальні платежі, отримують спеціальні дозволи і ліцензії для роботи не бажають миритися з тими, хто працює незаконно і переймається тільки за власну кишеню. Вони вимагають від нас навести порядок», – сказав В.Коломієць.

Працівники фіскальної служби області уже декілька місяців проводять масштабну роботу з детінізації економіки регіону у тісній співпраці з підприємцями та громадськими підприємницькими організаціями. І є результати. Водночас є і ряд проблемних питань. Серед порушників трапляються люди, які силою різних обставин потрапили у скрутну ситуацію і не мають достатніх ресурсів, щоб одразу перебудувати свою діяльність. Проводяться бесіди, визначаються заходи щодо усунення порушень і виправлення становища та встановлюється конкретний термін.

Наразі є запити журналістів ЗМІ про участь у перевірках, які відбудуться опісля оголошеного фіскальними органами «місячника сумлінності».

Про це інформує ДПІ в м. Черкаси.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100