реклама
Sucurity Police

реклама

В області розпочалась активна підготовка до участі у конкурсі, запропонованому Європейським Союзом. Він спрямований на підтримку громад, які опинилися під впливом конфлікту в Україні.


23 жовтня перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова провела нараду з питань підготовки проекту за участі начальника Департаменту фінансів Наталії Кравченко, начальника управління майном обласної комунальної власності обласної ради Сергія Коваля, заступника директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Віталія Полтавця, заступника директора державної установи «Черкаський обласний контактний центр» Лариси Ходаковської й начальника відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків облдержадміністрації Віти Вдовиченко.

Метою конкурсу є підтримка заходів, які стосуються тимчасового розселення переміщених осіб, їхньої інтеграції у приймаючих громадах. Ця ініціатива є частиною довгострокової підтримки Європейським Союзом Програми реформування політики регіонального розвитку, що впроваджується Урядом України.

За словами Наталії Кравцової, цей проект є одним із шляхів надання допомоги громадам, які опинилися в тяжкому становищі, пов’язаному з прибуттям великої кількості людей з зони військового конфлікту.

За умовами конкурсу грант надається на усунення недоліків у базовій комунальній інфраструктурі (транспортна доступність, електрика, водопостачання, опалення) та наданні громадських послуг (освіта, охорона здоров’я), що є наслідком або загострилися внаслідок прибуття великих груп переміщеного населення. На ці кошти можна провести ремонти у приміщеннях, де планується розмістити переселенців в зимовий період; стимулювати економічну діяльність серед переміщених осіб та у приймаючих громадах тощо.

– Маємо швидко відреагувати на запропоновану пропозицію та якнайскоріше підготувати проект. Часу обмаль, але залучивши усі відповідальні структурні підрозділи, районні ради та громади маємо розробити комплекс заходів, щоб отримати необхідні кошти. Звичайно, цим ми не вирішимо усіх проблем, з якими зіткнулися громади у ході прийняття тимчасово переміщених осіб, але це дозволить нам вирішити принаймні частину з них. Враховуючи наближення зими і обмеженість обласного бюджету – це досить вагома підтримка, – відзначила у ході наради Наталія Олегівна.

Слід зауважити, що за умовами конкурсу підтримка надаватиметься у вигляді гранту з мінімальним обсягом 200 000 євро та максимальним обсягом 2 000 000 євро, інформують у відділі інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської обласної ради.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 незнайка 26.10.2014 09:26
И вдруг средь гула-вдруг портянкой потянуло-Звернить увагу на носы прысутних
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 стабилизец 26.10.2014 08:00
Цитую Loki:
І буде дурний, коли зробить це до реальної зміни влади! 2х(10²)³- золотое сечение распила для всех папередныкив и нынешних тоже! ))

А ему поф...г, потому как никакой перестановкой олигархов с места на место рабскую свидомисть пэрэсичных не изменить. Откупится, сколько ни жалко, да и будет и дальше от подобного "партнера" шарахаться. Пысы. А иконостасы в кабинетах посадовцив это шото с чем то :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Loki 25.10.2014 21:21
І буде дурний, коли зробить це до реальної зміни влади! 2х(10²)³- золотое сечение распила для всех папередныкив и нынешних тоже! ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100