реклама

реклама

Міський голова  Сергій Одарич у середу, 29 жовтня, відвідав КП «Черкасиелектротранс», аби на власні очі побачити в якому стані перебувають тролейбуси, що два роки поспіль простояли на території ПАТ «Азот».


Нині 15 «рогатих» білоруського виробництва, які у 2012 році придбав хімічний гігант,  проходять технічну діагностику на базі КП «Черкасиелектротранс».

– Вчора я зустрівся з генеральним директором ПАТ «Азот» Віталієм Сляровим, обговоривши шляхи співпраці щодо подальшої долі тролейбусів. Поки визначаємось з варіантами. Зокрема, це може бути оренда тролейбусів чи створення спільного підприємства тощо. У нас є спільне розуміння, що тролейбуси мають працювати. Оскільки з кожним роком їх технічний стан погіршується. Я зацікавлений, щоб у найближчі два тижні було розв’язано це питання, – наголосив Сергій Одарич.

За його словами, незабаром відбудеться конкурс на пасажирські перевезення у міських маршрутках. Зважаючи ж на ймовірне поповнення тролейбусного складу на 15 одиниць, доцільно розглянути питання щодо зміни руху, або й взагалі зняття окремих автобусних маршрутів, замінивши їх – екологічним транспортом.


На запитання щодо зміни вартості проїзду у тролейбусах, щойно вони поповняться  «рогатими», закупленими ПАТ «Азот», міський голова категорично спростував цю інформацію:

– Поява нових тролейбусів у місті жодним чином не впливає на вартість проїзду. Інша справа, що у Черкасах вже чотири роки не переглядався тариф на проїзд в електротранспорті. Це питання вже тривалий час обговорюється громадськістю. У міській раді підготовлений проект рішення щодо незначного зростання вартості проїзду у тролейбусах: з 1,25 до 1,5  гривні. Це, до речі, вдвічі менше, ніж коштує проїзд у міських маршрутках. Відповідний проект рішення виноситиметься на розгляд сесії міськради.

А також акцентував, що важливо з тролейбусного питання зняти політичне забарвлення:

– До наступних виборів лишилось кілька місяців, тому просив би усіх учасників не вкладати у це питання ніякого політичного забарвлення, – наголосив Сергій Одарич.

Разом з тим директор КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер розповів, що технічна діагностика 15 тролейбусів ПАТ «Азот» – справа не дешева. Оскільки лише заміна масла у всіх «рогатих» обійдеться близько 40 тисяч гривень.  Ще щонайменше стільки ж знадобиться на відновлення загального стану тролейбусів. Кошти сплачує замовник робіт – хімічний гігант.

– Тролейбуси ПАТ «Азот» перебувають у належному технічному стані. Але оскільки вони тривалий час знаходились в «агресивному середовищі» – під відкритим небом – це не кращим чином вплинуло на загальний стан тролейбусів. Зокрема, в окремих місцях зовнішнього покриття проглядається іржа, потребують зарядки акумуляторні батареї,  відновлення та часткової заміни гумотехнічні вироби.. Також потрібно повністю замінити масло. Адже за висновками експертизи у ньому високий вміст вологи, – повідомив Петро Семенович.

За його словами, впродовж останніх кількох днів було здійснено технічне обстеження чотирьох «рогатих» ПАТ «Азот». Це, на переконання директора КП «Черкасиелектротранс», зовсім не довго. Тим паче, що більше часу тривали підготовчі роботи.

Тож Петро Кучер сподівається, що за два тижні це питання буде знято.


Крім цього, повідомив, що вже розпочалось навчання водіїв підприємства, які опановують особливості їзди на новому транспорті.

У захваті від нових тролейбусів водій КП «Черкасиелектротранс» Микола Павличук, який 23 роки присвятив роботі на «рогатих». Він одним з перших  апробовував сучасні ЛАЗи,  на яких їздив з 1992 по 2007 роки. Також більше пів року керував новеньким тролейбусом, який два роки тому подарував місту ПАТ «Азот».

– Ці нові тролейбуси не порівняти з нашими старими. У салоні для пасажирів та водія працюють окремі кондиціонери. Тож не доводиться мерзнути взимку та страждати від задухи у спеку, зручні сидіння, низька підлога, що зручно для батьків з дитячими візками, людей похилого віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями.  Абсолютно інший рівень водіння, все продумано до найменших деталей. Пасажири, які користуватимуться цими тролейбусами, матимуть справді комфортні європейські умови, – поділився своїми враженнями від цих тролейбусів   Микола Павличук.

ДЛЯ ДОВІДКИ: Сьогодні в Черкасах на лінії виходять 45 тролейбусів, які працюють на 12 маршрутах. Середній вік тролейбусів КП «Черкасиелектротранс» становить 22,5 років. Про це інформує сайт міськради.

реклама

Коментарі  

 
+1 #12 Razin 31.10.2014 14:51
Жуковська з Черкас - тролейбуси на лінію!!!!!
Рокова феміна!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 федор принципиальный 30.10.2014 18:33
"шановний",когда в городе появятся обещанные тобой каждый раз,когда ты усаживался в кресло мэра и вешал очередную порцию лапшы черкащанам 70 троллейбусов и 100 светофоров ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 Тася 30.10.2014 17:05
Порошенко и Меркель осудили проведение 2 ноября псевдовыборов в Донбассе (ОЙ-ОЙ,ЦЕ ЯК У КОЛІ НА ДЕВЯТОМУ ПОВЕРХУ,ГОРИТЬ КВАРТИРА,А ТАНЯ З СУСІДНЬОГО БУДИНКУ,І КОЛЯ З ТАНЕЮ,ЗАСУДЖУЮТ Ь ПОЖАР..А ЯК ЖЕ "ДЕЕСКАЛЯЦІЯ,ДЕБ ЛОКАЦІЯ,ІМПЛЕНТ АЦІЯ,ФОРТЕФІКАЦ ІЯ І НАРЕШТІ МІНСЬКА ПРОМАКАШКА І "МИРНИЙ ПЛАН"?) :o
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #9 Тася 30.10.2014 16:39
В ДНР заявили, что хотят всю Донецкую область. Петя, махнемся не глядя? http://zloy-odessit.livejournal.com/893682.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 Тася 30.10.2014 16:35
В Днепропетровске ответили на заявление Найема.Не знаешь, как живут люди на минималку - узнай. Я тебе сто рецептов из кабачков вышлю.Прежде, чем наниматься на службу, узнай, какова там зарплата, а не шантажируй, что будешь красть.Зарплату депутату платит народ - сделай, падло, так, чтобы народу было, с каких х*** тебе её выплачивать.Кроме зарплаты, там ещё и куча льгот - бесплатный проезд , бесплатное лечение, оплачивается гостиница , материальная помощь для отпуска и куча других ништяков - буфет в ВР, которому позавидует ресторан.Для того, чтобы у депов был стимул работать на благо народа, нужно привязать З/П к прожиточному минимуму. Хочешь лучше жить - повышай. Только не себе, нарядному, а тем, кому служишь - тебе воздастся. А то нихера на этом поприще не сделал, а уже орёт, что ему мало. Теперь тем, кто готов платить "за честность". Честность - не продаётся. А если человек готов красть, то он будет красть, сколько ему не дай. Золотой батон быстро вы забыли, подлизатели!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 Майдан 3 30.10.2014 16:14
Розум всеж таки перевершив емоції. Мої вітання мешканцям Черкас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Тася 30.10.2014 15:51
Цікава ситуація в місцевій міськзраді,є УДАР ,а партія ця в природі ще існує???Кому підпорядковані, ПП чи Кличку???БЮТ наш чий,ЮВ чи АП???Що там з Солідарністю?Небуло,небуло та нестало???Це не партії,а фірми одноднєвкі якісь пішли..Вилочники з бору по нитці зібрані невідомо по якому принципу.З ідеологічних та постійних крім Свободи і нема нікого.Рідне місто Фірташа,яке відношення до Черкас має???Де Фірташ,а де Черкаси..Що вигідно Фірташу,то невигідно не Черкасам ,не Україні.Не треба вопити,АЗОТ,АЗО Т.АЗОТ був до Фірташа,буде і після нього.Клоака.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #5 Тася 30.10.2014 15:40
Цитую незнайка:
Не нада про политику Как козятинскую ......... выпровадили и троллейбусы хоть и постаревшие появились

Фірташ забоявся що як перед наступними виборами викатити "рогаті",то не 2/3,а все місто сміятиметься,та к і згниють..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Тася 30.10.2014 15:37
Цитую Тим хто здатен думати:
"Порошенко потерпел сокрушительное символическое поражение на выборах. Причина этого поражения состоит в том, что общество перестало воспринимать его два фундаментальных месседжа - идею мирного плана и идею борьбы с коррупцией, которая, на самом деле, сводится к имитации. Осознавая эти вещи, население постепенно начинает отворачиваться от проекта Президента" http://www.ukrlife.tv/video/politika/poroshenko-poterpel-sokrushitelnoe-porazhenie-shevchenko

Послухала,дуже цікаво,змістовн о і нажаль "пєчалька"..Треба суспільству дорослішати,вим кнути реклами,більше читати прогами,та сканувати біографії кандидатів та списочників.Вуха не розпускати,мисл ити та аналізувати.Моя партія не пройшла,і всі що хотіла не пройшли,шкода дуже.(голосувала за Гриценко,болєла за ПС та Свободу,брехню та рожеві соплі,ненавиджу )Тепер сподіваюсь на комбатів та волонтерів в зРаді. :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Владимир 30.10.2014 15:00
Шось довго вони проводять діагностику а ж з 2012 року :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100