реклама

реклама

Сьогодні делегація черкащан на чолі з головою облдержадміністрації Юрієм Ткаченком відкриє оновлену школу в Лисичанську, яка постраждала під час збройних протистоянь.

Цей заклад носитиме ім’я нашого видатного земляка – Богдана Хмельницького, а його стіни прикрашатиме барельєф великого гетьмана України.

Під час урочистого відкриття школи лисичанські учні отримають від черкаської делегації подарунки – навчальні посібники та оргтехніку.

Нашу область пов’язують із тим регіоном давні тісні культурні зв’язки. Після війни черкащани допомагали у відбудові шахт на Луганщині, а донеччани допомагали нам у створенні вугільної галузі, зазначають у  прес-службі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Юрій Ткаченко сподівається, що і надалі ці добрі стосунки, зокрема з викладачами та учнями врятованих шкіл, тільки міцнішатимуть і розвиватимуться.

Нагадаємо, що це вже другий навчальний заклад на Донбасі, відбудувати який допомогла Черкащина. У вересні голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко брав участь у відкритті школи в Слов’янську. Їй присвоєно ім’я нашого славетного земляка Тараса Шевченка.

Довідка

Богдан-Зіновій Хмельницький – це унікальна особистість у світовій історії, чия діяльність збурила суспільні зрушення такої сили, що в підсумку змінилася геополітична ситуація в Східній Європі і на кілька наступних століть визначилася основна канва розвитку глобальних протистоянь «Московія – Річ Посполита» і «християнський-мусульманський світи».

Участь у Визвольній війні під проводом Богдана Хмельницького за незалежність України брали участь загони донських козаків. Тоді козакам на чолі з Богданом Хмельницьким вдалося створити свою державу.

Вперше державотворча функція перейшла безпосередньо до рук представників народу.

Саме на Черкащині у Чигирині була резиденція гетьмана і вищої військової адміністрації. Тут був політичний центр України. Зв’язків з козацькою державою шукали різні політики Західної Європи. Тут були розташовані Росії, Польщі, Туреччини, Швеції та інших держав.

Тут велися дипломатичні переговори, було підписано майже 300 універсалів з важливих питань внутрішньої і зовнішньої політики Української козацької держави. Звідси здійснювалося керівництво визвольною боротьбою нашого народу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #3 Тася 31.10.2014 13:43
Передайте "подяку" за обраних ними Ригів..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 СЕЛЯНИН 31.10.2014 12:56
Хто у дилигации? На скилькох пидводах рушылы?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 козак 31.10.2014 12:55
А Зубик теж поїхав? :D
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100