реклама
Sucurity Police

реклама

Зупинку «Вулиця Пастерівська» (на парному боці бульвару Шевченка) перенесено ближче до перехрестя з вул. Рози Люксембург.

Це передбачено відповідним рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради. На новому місці нині вже розміщено зручний зупиночний комплекс із торговельним павільйоном, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.


Як пояснив головний спеціаліст управління вуличної структури департаменту ЖКК Черкаської міської ради Віталій Москаленко, колишнє розташування цієї зупинки, яка знаходилась практично на перехресті бульв. Шевченка з вул. Пастерівської, створювало ряд незручностей, у першу чергу, для пасажирів. Оскільки там взагалі не було облаштованої жодних елементів зупинки громадського транспорту: ні накриття, ні лавочок. Тож під час опадів чи сильних вітрів людям навіть не було де сховатись. А що й казати про тротуарну частину, яка складалась з кількох сходів, які, до того ж, розташовані під кутом.

– Це – досить незручно для людей похилого віку, осіб з обмеженими фізичними можливостями, а також батьків із дитячими візками, які змушені «стрибати» по тим сходам, аби дістатись потрібного громадського транспорту. Значно ускладнювалась ситуація на цій зупинці в зимовий період, особливо – в ожеледицю. Чималий нахил тротуару раз поз раз створював незручності та небезпеку падіння для пасажирів. Зважаючи на численні звернення черкащан із вимогою перенести непристосовану зупинку «Вулиця Пастерівська» в інше місце, вирішено було підшукати належну території. Серед можливих варіантів, які розглядались, найоптимальнішим виявилось місце по бульв. Шевченка ближче до вул. Рози Люксембург (за магазином «Моллі»), – пояснив Віталій Сергійович.

Конкретній зміні місцеперебування зазначеної зупинки сприяло також розміщення ФОП Балачій О.В. (яка виграла конкурс на право оренди земельної ділянки) відповідного зупиночного комплексу із зручними місцями для очікування громадського комплексу. Також там облаштована належним чином тротуарна частина – покриття має рівний шар, без сходів та нахилів.

Тож нині зупинка «Вулиця Пастерівська» вже діє на новому місці, про що заздалегідь проінформовані водії усіх тролейбусів та маршрутних автобусів.


реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Людмила Анатоліївна 01.11.2014 12:54
Розумно і пристойно!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100