реклама

реклама

У вівторок, 3 серпня, перший заступник Міністра науки і освіти України Борис Жебровський представив нового ректора Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини . Ним стала Наталія Побірченко, проректор з наукової роботи. Колишній ректор Михайло Мартинюк причини відставки вбачає у своїх політичних поглядах та у тому, що він є тестем опозиційного народного депутата НУ-НС В’ячеслава Кириленка.

Михайло Мартинюк поступився кріслом своїй заступниці Наталії Побірченко

Михайло Мартинюк поступився кріслом своїй заступниці Наталії Побірченко

Нового в.о. ректора Уманського педагогічного університету приїхали представити перший заступник Міністра науки і освіти України Борис Жебровський та начальник головного управління освіти і науки Черкаської облдержадміністрації Іван Шарапа. Як повідомив Борис Жебровський, Міністр науки і освіти України Дмитро Табачник 2 серпня підписав наказ про звільнення ректора Михайла Мартинюка і призначив виконуючим обов’язки Наталію Побірченко. Борис Жебровський привітав її з призначенням та жартома сказав, що вона як господиня повинна облаштувати університет.

- Коли ми сьогодні вранці, перед представленням, зустрілися на ганку, при вході в університет, - сказав Борис Жебровський, - то я звернув увагу на занедбані сходи і сказав, що починати працювати треба з цього – з ремонту сходів. І своїм жіночим оком знайти всі ті місця, де ще незатишно.

Наталія Побірченко у своїй першій промові перед колегами у якості ректора пообіцяла докласти усіх зусиль, щоби і надалі університет залишався найкращим.

- В мене є чіткий план розвитку нашого університету, - сказала Наталія Семенівна. - Я обіцяю згуртувати колектив і зробити наш заклад одним із найкращих.

Колишнього ректора Михайла Мартинюка не було на призначенні Наталії Побірченко. Коментуючи її призначення він сказав, що це особисте рішення Міністра науки і освіти.

- В зв’язку з закінченням 5-річного контракту, посаду ректора мають оголосити  вакантною, – пояснює Михайло Тадейович. - А по закону про вищу школу обов’язки ректора має виконувати перший проректор університету, а це   - Олександр Безлюдний. Тому призначення Наталії Побірченко – особисте рішення Дмитра Табачника.

В цьому році у Михайла Мартинюка закінчився термін 5-річного контракту. В травні ректор здав звітність за цей період. Таємним голосуванням колектив 80% голосів рекомендував Міністерству науки і освіти продовжити термін контракту.

- Але Міністерство прийняло інше рішення, - говорить Михайло Тадейович. - Це особисте рішення Міністра. Така ж ситуація була і 5 років тому. Тоді Міністр теж призначив ректора. Але колектив не дав згоди і відбулись чесні вибори ректора. Чесно кажучи, я не збирався іти знову на посаду ректора. Я буду продовжувати працювати в університеті, але на іншій посаді. На пенсію іти поки що не збираюся, планую і надалі викладати в університеті.

Подейкують, що колишнього ректора звільнили через те, що він відкрито підтримував на виборах Віктора Ющенка і те, що він є тестем опозиційного народного депутата НУ-НС В’ячеслава Кириленка, який весною цього року зареєстрував в Верховні Раді проект постанови про звільнення Дмитра Табачника з займаної посади Міністра науки і освіти.

- Я і досі підтримую ідеологію Віктора Ющенка, хоча не схвалюю його роботу, - говорить Михайло Мартинюк. - А про те, що я тесть В’ячеслава знають всі. Хоча я ніколи не хизувався і не використовував  його ім’я.

Наразі є декілька претендентів на посаду ректора Уманського педагогічного університету, але майбутнє крісло ректора пророкують саме Наталії Побірченко.

Дзвенислава Карплюк, Умань

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Ксенія 06.08.2010 23:10
Що взяти з цього при* на ім'я Табачник.
Таке зробив зі вступної кампанії...
Хоч вішайся.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Елена 06.08.2010 01:01
Не всех больных ....забрали санитары.(Табачника забыли)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 Опорист 05.08.2010 13:36
вона не мовчить. Вона бдить. Знаєте анегдот: "Штирлиц шел с радисткой Кэт по парку. Раздался выстрел, Кэт
упала, истекая кровью. Штирлиц насторожился." От і опора на сторожі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 chichi 05.08.2010 10:01
чого мовчить ОПОРА???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Андрій 05.08.2010 01:12
У Табачника не всі вдома :(
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100