реклама

реклама

Голова Ради федерації Валентина Матвієнко в інтерв’ю інформаційному агентству «ИТАР-ТАСС» розповіла, за якої умови приїде на малу батьківщину – до Черкас.


– Моя мала батьківщина – Черкаси, де я жила до 17 років. Там і сьогодні мої родичі, шкільні друзі. Там могили батьків. Востаннє літала в Черкаси рік тому на похорон сестри... Відтоді в Україні не була і тепер навіть не знаю, чи скоро зможу поїхати. Нова київська влада вважає мене небажаною персоною. Як і багатьох інших, хто висловлював принципову позицію щодо подій останнього часу. Сподіваюся, русофобська вакханалія закінчиться, і я обов'язково відвідаю місця дитинства, – каже валентина Матвієнко.

Пані Валентина зауважує, що офіційно їй в’їзд не заборонений, але прекрасно розуміє, якими наслідками може обернутися спроба перетнути кордон.

– Не можна виключати будь-які провокації на фоні тієї істерії, яку спостерігаємо сьогодні. За себе особисто не боюся, готова вирушити до Києва хоч завтра, але це повинно мати практичний сенс. Є резон їхати, щоб зустрічатися, спілкуватися, домовлятися. Ми на різних етапах намагалися налагодити діалог із представниками законодавчої влади України. Адекватної відповіді поки не почули. Минулої весни запрошували голови Верховної ради Турчинова на засідання Міжпарламентської асамблеї СНД. Він не приїхав, навіть не відповів, що взагалі-то не прийнято в дипломатичній практиці. У листопаді в Петербурзі відбудеться чергове засідання асамблеї, запрошення українській делегації направлено, – говорить вона.

Валентина Іванівна стверджує, що сьогодні багато українців негативно ставляться до Росії і до росіян.

– Навіть із тими, з ким спілкувалася багато років і кого начебто добре знаю, не завжди вдається знайти спільну мову. В останні місяці фактично втратила хорошу подругу. І це не бабуся, яка цілими днями сидить на лавочці біля під'їзду. Грамотна жінка з вищою освітою. Починаєш говорити і натикаєшся на стіну. Намагаєшся щось пояснити, а у відповідь чуєш пропагандистські штампи. Люди немов розучилися самостійно думати. Так і хочеться сказати: не піддавайтеся маніпулюванню, включайте голову. Час! – зауважує голова Ради федерації. – Зверніть увагу: російські ЗМІ інколи дуже жорстко критикують політику київської влади, проте антиукраїнських настроїв в нашому суспільстві не було і немає. Ми не ставимо на одну дошку радикалів «майдану» тих, хто скоював злочини проти людяності в Донбасі, і український народ. Ніхто не закликає валити з п'єдесталу встановлені в різних російських містах пам'ятники Тарасу Шевченку, зривати синьо-жовтий прапор над культурним центром України на Старому Арбаті. Переконана, головною метою замовників і організаторів «Євромайдану» була сварка двох слов'янських народів. Не тільки створити складності політичному керівництву Росії та України, зірвати наше економічне співробітництво, а й вбити клин між людьми, розділити на «хохлів» і «москалів» які будуть ненавидіти один одного. Це давня мрія – відірвати Україну від Росії. На її здійснення і працює пропагандистська машина.

реклама

Коментарі  

 
+4 #41 ЛЮБИБОЖЕПРАВДУ 06.11.2014 10:25
Нет ничего хуже - ОБРУСЕВШОГО ХОХЛА.................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #40 Oles 06.11.2014 10:13
Жаль, що уроженка Черкащини працює на боці ворога. І не розуміє , що російські солдати вбивають українців на території України. Жаль ,що на такому керівному рівні у Росії така заангажованість .Невже Матвієнко думає , що на Черкащині нерозумні люди.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #39 Дід Трохим 06.11.2014 09:08
Валентина Ивановна, в виде исключения обращусь к вам на понятном вам имперском языке, да и украинский вы наверняка уже не понимаете по определению. Вы давали интервью ИТАР-ТАСС и даже подозревать не могли, что его прочитают в Черкассах. Так вот, последний абзац свидетельствует , что у вас, как и у вашего шефа, уже зрелая параноидно-шизоидная позиция обессивного плана. Вам л..читься надо, Валентина Ивановна, а не интервью раздавать. Вылечитесь - приезжайте. Но на всякий случай вас встретят санитары. Не вылечитесь - общайтесь с Владимиром Владимировичем. С уважением, как и ко всякому больному, помнящий вас и даже жалеющий Дід Трохим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #38 Уманский Еврей 06.11.2014 03:53
Уважаемая Валентина Ивановна,
Обязательно приезжайте в Черскассы, а также в Умань. Никто не может запретить приехать на могилу к родственникам. Это аморально запрещать. Так что всё будет хорошо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #37 адекватний 06.11.2014 03:34
Цитую Патріот:
З Валюхою все ясно,ПНХ Валя,ПНХ.Але маємо гарні новини-В США побеждают республиканцы.Эксперт о выборах в Конгресс США: новые надежды для Украины.Україна отримала шанс після виборів у США -так Бог дав шанс,але є і ПП,знатний мастак "потужно" про.рати наш шанс.

Ага осталось ще сюди війська НАТО впустити і тоді вони нас по черзі с Путіним будуть питати куди їм стріляти і який лад в країні створювати. Мозок включай патрійоте. Хочешь з неньки зробити полігон для найсильніших армій світу?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #36 адекватний 06.11.2014 03:32
[quote name="Патріот"]Український народ, приспаний обіцянками президента про мир на Донбасі, поступово повертається в реальність. Логіка речей підказує, що війна на Донбасі буде продовжуватися, бо апетити кремлівського карлика Путіна та його бандитів не задоволені і лише зростають, на фоні слабкості керівництва України.У казки про мир вже ніхто не вірить. Особливо солдати, яких щодня накривають російські «Гради», міномети, танки. І допоки йде підкилимний поділ портфелів, формування майбутньої парламентської коаліції, на Донбасі точиться війна, гинуть солдати, у підвалах катують людей, влада вперто ліпить із себе миротворця.Що нам потрібно для перемоги?Ввести воєнний стан на Донбасі.Провести тотальну люстрацію у Міністерстві оборони, адже більша половина генералів не компетентні і не здатні розробляти операції і забезпечувати армію матеріальними засобами.
Сам то служив патрійот диванний. Як гарно гавкати з будки коли на вулиці дощ.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #35 адекватний 06.11.2014 03:30
Цитую Олег:
Спочатку треба навести лад в державі: пересадити 5 колону та зрадників у збройних силах,змінити паркетних генералів на бойових,ввести кримінальну відповідальніст ь за сеператизм, таку як в росії,підняти градус нетерпимості суспільства до всьго,що пов'язує або пов'язувало нас з агресором(в расеї дії путькина проти України підтримує 85% населення,а дії нашої влади проти загарбника лише половина нашого населення)Оборо нна галузь повинна стати приорітетом в економіці,за саботаж,розкрад ання коштів в цій галузі -пожиттєве ув'янення з повною кнфіскацією майна.Візовий режим з росією.До максімального рівня активизувати інформаційну війну як в середині країни,так і за кордоном.Тільки після цього, при РІШУЧИХ діях влади, можна розраховувати на військовий успіх.

Ви видно з передової віщаєте ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #34 адекватний 06.11.2014 03:29
Цитую ktd:
>Нова київська влада вважає мене небажаною персоною

Ой ли? Я вот простой работяга и тоже считаю что нацистам-украинофобам, вроде неё, тут не место.
И мои родственники (русские между прочим), живущие тут, так считают.

В России под руководством кремлёвской ГБ-шной хунты сейчас установился фашистско-нацистский реваншистский режим. Подобно нацистской Германии они начали с оккупации части соседнего государства под теми же лозунгами о "защите соотечественник ов".
Закончится всё это аналогично -- против российского режима выступит весь мир, а россияне, после проведения денацификации, будут платить и каятся, каятся и платить.

А у нас американська хунта і що тепер робити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #33 Василь 06.11.2014 00:25
На Новую Зємлю нехай їде і візьме з собою Антона Яценка
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #32 шаман 05.11.2014 23:24
НУУУ братаны и вой вы подняли!Что? жаба давит успехам Матвиенко-ещё бы! Вы тут, а она там.Вы никто и звать вас никак,а она МАТВИЕНКО. Войте и дальше,имела она вас куда вы,жлобы ,ни при каких обстоятельствах не сможете поиметь ЕЁ.ЖЛОБЬЁ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100