реклама

реклама

Теплі посмішки, натхненні молоді обличчя, патріотичний дух, поезія і квіти. У такій атмосфері у обласному Будинку вчителя відбулося нагородження переможців конкурсу патріотичних творів «Україна на вістрі слова». Його оголошували Черкаська обласна організація Національної спілки письменників України і Черкаська обласна рада. Школярі та студенти охоче відгукнулися і прислали на конкурс більше сотні прозових і поетичних творів патріотичної тематики.

Ідейною натхненницею творчого конкурсу була голова обласної ради Валентина Коваленко. Виступаючи перед присутніми, вона подякувала учасникам конкурсу за патріотизм і талант, а їхнім наставникам – за те, що виплекали не тільки літературно обдарованих, а й національно свідомих молодих людей.


Більше сотні найкращих творів, які прислали на конкурс, увійшли до літературної збірки «Україна на вістрі слова». Переможці отримали свої авторські екземпляри книги з рук Валентини Коваленко та очільника обласної організації НСПУ Володимира Ткаченка. Частину книг передадуть у бібліотеки, решту відправлять у зону АТО для підняття бойового духу бійців.

Кілька справжніх захисників України завітали на захід. Це боєць батальйону «Черкаси» Юрій Мяус, майор прикордонної служби Андрій Скороход, боєць Добровольчого українського корпусу Правого сектору Тарас Шевченко. Учасники заходу привітали воїнів бурхливими оплесками. Ті ж, у свою чергу, подякували організаторам і учасникам конкурсу. Юрій Мяус побажав, щоб українське майбутнє було кращим за сьогодення. А Тарас Шевченко розповів:

- У волонтерській допомозі на фронт нам часто приходять листи з дитячими малюнками і віршами. Це дуже приємно, хлопці носять їх у кишені, як оберіг, не розлучаються з ними. Тому такі конкурси дуже потрібні, адже піднімають наш бойовий дух і надихають на боротьбу із ворогом.

Переможців конкурсу визначали у трьох вікових категоріях.

У І віковій категорії 1 місце розділили третьокласниці Зореслава Горчар та Юлія Жосан. 2 місце присудили Анні Бабченко (3-й клас) та Лізі Ковальовій (1-й клас). 3 місце посіли третьокласники Антон Мурашевський та Ельвіра Кравцова.

У ІІ віковій категорії за прозу 1 місце не присудили. 2 місце отримала десятикласниця Ольга Твердюк, третє – Ірина Денисенко (10-й клас).

За поезію 1 місце розділили учениця 9 класу Валерія Карбушева і 10-класниця Аліна Манько. 2 місце присудили Оксані Вдовиці (10-й клас), Юлії Коструб (11 клас), Марічці Федчук (8 клас). 3 місце посіли Дмитро Романченко (10 клас) та Олена Походун (10 клас).

У ІІІ віковій категорії перемогли студенти. За прозу 1 місце здобула Світлана Кравченко, 2 місце - В’ячеслав Яременко. За поезію 1 місце посіла Софія Кримовська. 2 місце розділили Оксана Расулова та Марія Голуб. 3 місце – Анна Митренко і Олександр Шаболдов.

Переможці конкурсу декламували свої вірші зі сцени.

До допомоги українській армії можна було долучитися і у фойє Будинку вчителя. Тут влаштували благодійний розпродаж книжок черкаських авторів. Виручені кошти направили на підтримку бійців АТО. Також тут представники волонтерської ініціативи «Наш батальйон» вчили усіх охочих, як плести маскувальні сітки для потреб армії.

Про це інформує відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської обласної ради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100